Trabzon Minibüste Genç Kızın Darbedilmesi

Minibüste Genç Kızın Darbedilmesi

23.06.2017 - 16:26 | Son Güncellenme:

Trabzon Barosu Başkanı Suiçmez: "Üniversite öğrencisi Melisa Sağlam'ın şahsında tüm kadınların yaşam tarzına yapılan saldırıyı kınıyoruz" "Trabzon Barosu olarak Melisa Sağlam'la dayanışma içindeyiz ve davaya müdahil olacağız"

Minibüste Genç Kızın Darbedilmesi

TRABZON (AA) - Trabzon Barosu Başkanı Sibel Suiçmez, üniversite öğrencisi Melisa Sağlam'ın şahsında tüm kadınların yaşam tarzına yapılan saldırıyı kınadıklarını bildirdi.

Haberin Devamı

Suiçmez, yaptığı yazılı açıklamada, son zamanlarda kadının giyim tarzı üzerinden ifade bulan inanç özgürlüğü ve yaşam tarzına müdahale girişimlerinin münferit bir olay olarak görülemeyeceğini belirterek, laik, sosyal bir hukuk devletinde hiçbir kişinin, zümrenin, grubun başkasının yaşam tarzına, inanç özgürlüğüne dayatma yapmasının kabul edilemeyeceğini vurguladı.

Son yıllarda kadına yönelik şiddetin artmasının en önemli nedenlerinden birinin de yapılan bu eylemin toplumda olumlu karşılık bulacağı beklentisi olduğuna dikkati çeken Suiçmez, kimden gelirse gelsin, kime yapılırsa yapılsın, en temel insan hakkı ihlalini oluşturan bu tür eylemlere toplumun her kesiminin birlikte, aynı duyarlılıkta tepki göstermesi gerektiğini ifade etti.

Haberin Devamı

Suiçmez, yargının bu tür şiddet olaylarını bireysel eylem olarak algılamaması ve basit bir darp olarak görmemesi gerektiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Aksi halde toplumdan gelen tepkiye göre verilen tutuklama kararları adalete olan inancı ortadan kaldırmaktadır. Üniversite öğrencisi Melisa Sağlam'ın şahsında tüm kadınların yaşam tarzına yapılan saldırıyı kınıyoruz. Toplumun her kesimini bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz. Trabzon Barosu olarak Melisa Sağlam'la dayanışma içindeyiz ve davaya müdahil olacağız."

Üniversite öğrencisi Asena Melisa Sağlam (21), İstanbul'da Pendik-Aydos hattında bir minibüste şort giydiği için Ercan K. tarafından sözlü saldırıya uğrayıp ardından darbedilmişti.