Gündem Minik Buse, annesiyle yoğun bakımda buluştu

Minik Buse, annesiyle yoğun bakımda buluştu

20.02.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Saldırıda yaralanan 4.5 yaşındaki Buse’nin tedavisi yoğun bakımda sürüyor. Yaralı annesi de tedavisi tamamlandıktan sonra kızıyla aynı servise yatırıldı

Minik Buse, annesiyle  yoğun bakımda buluştu

Kreş çıkışında annesi ile birlikte Genelkurmay Başkanlığı’nın servis aracında yakalandığı bombalı saldırıda, kafasına ve gözüne isabet eden parçalarla ağır yaralanan 4.5 yaşındaki Buse, dün sabah tedavi edildiği Başkent Üniversitesi Hastanesi Reanimasyon Yoğun Bakım Ünitesi’nde hekim kontrolünde uyandırıldı. Tedavisi tamamlanıp Güven Hastanesi’nden taburcu edilen annesi Şenay Şenses ile 3 gün sonra ilk kez bir araya gelen Buse’nin, anne ve babasıyla kısa süreli de olsa konuşması; dedesinden su istemesi aileyi sevince boğdu. Yakınları, Buse’nin 3-4 gün daha yoğun bakımda kalacağı bilgisini verdi.

Haberin Devamı

Genelkurmay Başkanlığı’nda sivil memur olarak görev yapan Şenay Şenses, mesai bitiminde 4,5 yaşındaki kızı Buse’yi kurum kreşinden alarak eve gitmek üzere servise binmiş, Şenses ve kızı, serviste beklerken bombalı saldırı meydana gelmişti. Kafası ve kulağından yaralanan anne Şenses, acil servis ekipleri tarafından hastaneye getirildi.

İlk sözü: Kızım nerede?

İki operasyon geçiren Şenses, kendine geldiğinde olayla ilgili hiçbir şeyi hatırlayamadı; ancak ilk sorusu, “Kızım nerede?” oldu. Hastaneden psikiyatrist eşliğinde olayla ilgili bilgilendirilen Şenses’e Buse’nin başka bir hastanede ve iyi durumda olduğu söylendi. Patlama sırasında serviste cam kenarında oturan minik Buse’den uzun saatler haber alınamadı. Kafasına ve vücuduna cam kırıkları saplanan Buse’nin Başkent Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırıldığı ortaya çıktı. Minik Buse’nin hastaneye getirildiği sırada bilincinin açık olduğu ve “Annem nerede?” diye sorduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

Yoğun bakımda

Hastanede Buse’nin cam parçası saplanan bir gözü operasyonla tamamen alındı. Diğer gözü için de ameliyata alınan Buse, bir de beyin operasyonu geçirdi. Durumu hâlâ kritik olan minik Buse, Yoğun Bakım Ünitesi’nde uyutulmaya başlandı. Anne Şenses, tedavisinin ardından taburcu olur olmaz, kızının yanına koşarak 3 gün sonra ilk kez bir araya geldi. Anne, bir süredir uyutulan kızına destek olması için aynı yoğun bakım servisine yatırıldı.