Gündem Minik dev adamlar

Minik dev adamlar

23.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Anadolu çocuklarına basketbolu öğreten 12 Dev Adam Basketbol Okulları’nın Yıldızlar Şöleni Ankara’da yapıldı

Minik dev adamlar

Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından Garanti Bankası sponsorluğuyla 2002 yılından bu yana düzenlenen ve bu yıl 14’üncüsü gerçekleşen 12 Dev Adam Basketbol Okulları (12 DABO) Yıldızlar Şöleni Ankara Spor Salonu’nda yapıldı. Türkiye’nin dört bir yanından 100’e yakın çocuk ve 30 antrenör bir araya gelerek 3 gün boyunca kültürel ve sosyal faaliyetlerde bulundu.

Haberin Devamı

Açılış öncesinde konuştuğumuz Türkiye Basketbol Federasyonu Altyapı Faaliyetleri Müdürü Necati Güler 12 Dev Adam Basketbol Okulu’nun 50’ye yakın merkezi olduğunu belirteere, “Bu merkezlerin çok büyük bir kısmı Anadolu’nun çeşitli şehirlerinde. Biz basketbol eğitimine ulaşması Anadolu’daki şehirlerimize nazaran daha kolay olan büyük şehirlerimizi projenin dışında tuttuk” dedi.

Garanti Bankası sponsorluklar yöneticisi Ali Baras ise “Biz Garanti Bankası olarak Türkiye Basketbol Federasyonu ile 2002 yılından bugüne kadar on binlerce çocuğu basketbolla tanıştırdık ve tanıştırmaya devam ediyoruz. Çok özverili çalışıyorlar ve onların gözlerindeki ışığa bizzat şahit oluyoruz.Biz o çocukların yanına gidip onlara dokunduğumuz zaman o çocuklar hayale daha çok inanmaya başlıyor” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Semih Erden olmak istiyor

Ankara’ya Şırnak’tan gelen Muhammed Şık 12 yaşında ve 3 yıldır 12 Dev Adam Basketbol Okulu’na devam ediyor. Yıldızlar şölenine gelmek için ilk defa yalnız yolculuk yaptığını söyleyen Şık şöyle konuştu:

“Basketbol her şeyden önce bir sporcu eğitimi almak bana saygı, sevgi ve disiplin kazandırdı. Hedefim Semih Erden gibi bir basketbolcu veya basketbol antrenörü olmak.”