Ege Minik Ela’ya Kırçiçeği desteği

Minik Ela’ya Kırçiçeği desteği

04.06.2017 - 05:28 | Son Güncellenme:

İzmir markası Kırçiçeği, 5 yaşındaki lösemi hastası Ela’ya donör olabilmek için 800 çalışanıyla Kızılay’a başvuruyor. Yönetim Kurulu Başkanı Kemal İpbaş, “Onun gülümsemesinin eksik olmaması için her şeyi yapacağız” dedi

Minik Ela’ya Kırçiçeği desteği

Bursa’da 112 Acil Servis’te görevli sağlık memuru Ersin-Tuğçe Taşçı çiftinin lösemi hastası 5 yaşındaki kızları Ela Taşçı için uygun donör aranıyor. Minik Ela’ya Kırçiçeği destek olacak. Kırçiçeği Yönetim Kurulu Başkanı Kemal İpbaş, birçok sosyal sorumluluk projesini yaşama geçirdiklerini belirtti, “Minik Elamız için de 800 kişilik Kırçiçeği ailesi seferberlik başlattı. Onun güzel gülüşünün eksik olmaması için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Haberin Devamı

Bursalı Ersin ve Tuğçe Taşçı çiftinin 5 yaşındaki kızları Ela Taşçı’nın, kısa süre önce önce yapılan tetkiklerden sonra lösemi olduğu ortaya çıktı. Sağlık memuru baba Ersin Taşçı ile anne Tuğçe Taşçı, Ela’ya uygun donör arayışına girdi. Uyumlu donör iliği için önce aile yakınlarına test yapıldı. Aile yakınlarının iliği uymayınca önce Türkiye, ardından da Dünya Kan Bankası’ndan uyumlu kan arandı ancak bu araştırmalar da sonuç vermedi. Tüm taramalara rağmen uygun ilik bulunamayan küçük Ela’nın ailesi uygun ilik için gönüllülerden destek için çağrı yaptı.

Yalnızca Kırçiçeği olarak değil aynı zamanda Kırçiçeği lezzeti aşıklarına da çağrıda bulunan İpbaş, “Bizi hiç bir zaman yalnız bırakmayan, gönülleri ve kalpleri bizimle olan Kırçiçeği’nin baş tacı misafirlerimizin de Ela’ya destek vereceğine inanıyoruz. Onların da bu çağrıya destek vereceğini ve Ela için ellerinden geleni yapacağını biliyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Kayıtsız kalmayalım’

Kırçiçeği Genel Müdürü Meryem Dilşad İpbaş da “Biz iyilikler için çalışan bir aileyiz. Yalnızca çalışanlarımız değil tüm Kırçiçeği misafirlerini de bu bağışa davet ediyoruz. Kızılay’a başvurun sadece 5 dakikanızı buna ayırın ve bir hayat kurtarın. Bu yaptığınızın güzelliği ömür boyu vicdanınızda gururla taşıyın. Bizim kalitemizi takdir eder siz çok değeri lezzet âşıklarını da Ela için yardıma davet ediyoruz, tüm yüreğimle inanıyorum ki kayıtsız kalmayacaksınız” dedi.

Eğitim ve kültüre hizmet

Karacasu’ya olan bağlılığı ve doğduğu topraklara verdiği değer, İpbaş ailesinin doğduğu topraklara hediyesi olan 24 derslikli Kırçiceği Anadolu Lisesi oldu. Öğrenciler için çalışmalarını sürdüren Kırçiçeği aynı zamanda, KİTVAK’a da destek verdi.
Dokuz Eylül Üniversitesi bünyesinde yapılan hasta konuk evi için de destek verenler arasında yer aldı. Kırçiçeği, beyan ettiği yüksek kazanç ile İzmir Ticaret Odası’nın düzenlediği vergilendirme ödül töreninde altın madalyaya layık görüldü. Çanakkale Zaferi’nin anlatıldığı Çanakkale Yolun Sonu filminin ana sponsoru oldu. Cem Yılmaz’ın ‘İftarlık Gazoz’ filminin de ana sponsoru olan Kırçiçeği, Karacasululu Demirci Mehmet Efe’nin yaşamının anlatıldığı kitabı 30 bin adet bastırarak yine kültür hayatına kazandırdı.

Yazarlar