Gündem Minik Nisan için doktor aranıyor

Minik Nisan için doktor aranıyor

03.05.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Çin’de 1 ay önce erken doğumla dünyaya gelen Jie ve Hakan Yeşilli’nin kızları Nisan teşhisi konulmayan bir hastalıkla boğuşuyor.

Minik Nisan için doktor aranıyor

Baba Hakan Yeşilli, “Eşim ile evlendikten sonra Türkiye’ye yerleştik. Eşimin hamileliğinin üçüncü ayında Çin’e döndük. Hamileliği süresince düzenli olarak ayda 2 defa kontrole gidiyorduk. Bu süre içerisinde bebeğin ve annenin herhangi bir sağlık problemi yoktu. Hamileliğinin altıncı ayının sonunda iki defa kanaması oldu ve yedinci ayında eşim doğuma alındı. Doğumda bebeğinin plasentası annenin içinde kalmıştı. Kızım doğduğunda teşhisi konulamayan sağlık problemi olduğunu öğrendik” dedi. Çin’deki doktorları yetersiz bulduğunu söyleyen ve kızını Türkiye’den gelecek bir profesörün tedavi etmesini isteyen Yeşilli, “Kızımın Türkiye’de tedavi olmasını istiyordum. Fakat doktorlar kızımın yolculuk yapmasının sakıncalı olduğunu söyledi. Fakat Çin’deki doktorların yeterli olduğunu düşünmüyorum. Doktorlar, ilk olarak kızımın bağırsaklarıyla ilgili problem olduğunu söyledi ancak teşhis koyamadı. Tek isteğimiz iyi bir profesörün kızımın hastalığına teşhis koyması” dedi.

Haberin Devamı

Sofuoğlu’ndan 30 bin TL yardım

Kızının tedavisi için 1 ayda 40 bin TL harcadığını söyleyen Yeşilli, “Kızımın 1 aydır tedavisi devam ediyor. Fakat ilerleme yok. Bu süreçte yaklaşık 40 bin TL harcadık. Kampanyaya kısa sürede pek çok insan destek oldu. Biri de Kenan Sofuoğlu’ydu. Kızımın tedavisi için 30 bin TL yardım yaptı” dedi.