Gündem Minik Ömer’in büyük savaşı

Minik Ömer’in büyük savaşı

27.03.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ömer, dünyaya ‘merhaba’ dediği andan itibaren kendini yaşam mücade-lesinin içinde buldu. Minik Ömer, 2.5 yaşında olmasına rağmen kalp nakli, kanser, kök hücre nakli, 2 beyin 3 de bağırsak ameliyatı oldu. Ama o, tüm çektiklerine inat gülücükler saçıyor, yaşama sımsıkı sarılmaya devam ediyor

Minik Ömer’in büyük savaşı

“Bazıları hayata bir sıfır yenik başlar” tanımı 2.5 yaşındaki Ömer Tan Demirsar için gerçeğin ta kendisi! Yaşama tedavi edilemeyen kardiyomiyopati (kalp yetmezliği) hastalığı ile ‘Merhaba’ diyen Ömer, minik bedeniyle adeta filmlere konu olacak bir yaşam savaşı veriyor. Hastalıklar Ömer’in yakasını bırakmasa da o minicik bedeniyle etrafına gülücükler saçmaya, yaşama sımsıkı sarılmaya devam ediyor. Öyle ki Almanya’da gerçekleştirilen başarılı bir kalp nakli ile ilk savaşını kazanan Ömer’in yeni kalbi onun minik bedenine kanseri de getirdi. Kemoterapi ve kök hücre naklinin yanı sıra gelişen komplikasyonlara bağlı olarak 2 beyin, 3 de bağırsak ameliyatı oldu. Tüm bunlar yetmezmiş gibi sağ tarafına felç indi, menenjit oldu.

Pamuk ipliğine bağlı
Ama bitmedi! Doktorlar genetik mutasyon sonucu oluşan genetik anemi hastalığını tespit ettiklerinde 2 hastalığın 1 kişide bulunma ihtimalinin 7 milyarda 1 olarak açıkladılar. Yani Ömer bu 2 hastalığı taşıyan dünyadaki tek kişiydi.
Ama ne ailesi, ne de Ömer vazgeçti! Hayatta kalması için 2 hafta önce annesinden ilik nakledilen Ömer, Frankfurt’taki özel hastanede 3 farklı gen sistemiyle yaşama tutunmaya çalışıyor. “Her şey yolunda giderse Ömer 7 ay sonra Türkiye’ye dönecek” diyen mimar baba Tolga Tan Demirsar, aile hekiminin 6 aylıkken oğlunun kalbinde sorun olduğunu söylemesiyle hayatlarının tamamen değiştiğini söylüyor.

Anneden ilik nakli
Demirsar, “Doktorlar, ‘2-3 gün içerisinde kalp krizi bekliyoruz’ deyince neye uğradığımızı şaşırdık. Tek kurtuluşun kalp nakli olduğunu söylediler. İstanbul, İzmir, Ankara’daki önemli hastaneleri araştırdık ama olumlu cevap alamadık. Oğlumun yaşamı, dakikalara hatta pamuk ipliğine bağlıydı. Neyse ki aradığımız çareyi yurtdışında bulduk. Almanya’daki 7. haftada müjdeli haber geldi. ‘Türkiye’de bulunmaz, bulunsa da yapılamaz’ denilen nakil Almanya’da gerçek oldu. Ömer, başarılı bir ameliyatın ardından 60 gün boyunca yoğun bakımda kaldıktan sonra taburcu edildi” diyor.
Oğlunun kalp nakli nedeniyle ömür boyu bağışıklık sistemini baskılayıcı ilaç kullanmak zorunda kaldığını kaydeden Demirsar, şunları anlattı: “Nakilden sonra 5-7 yıl içinde olması beklenen kanser, oğlumuzda 2 ay sonra ortaya çıktı. Kemoterapi ağır gelince sağ tarafına felç indi. Aynı zamanda vücudunda mukus tabaka kalmayınca, Ömer’in ağız, mide ve bağırsaklarında yaralar çıktı. Bu kez de kalın bağırsağı kesip 70 santimetre aldılar. Yaşaması için son çare olarak 4 ay önce ilik nakline karar verildi. 2 hafta önce eşimden alınan ilik oğluma nakledildi. Ömer, Frankfurt eyaletindeki özel hastanenin karantinasında 3 farklı gen sistemiyle yaşama tutunmaya çalışıyor” dedi.

Haberin Devamı

Kampanya başlatıldı

Baba Demirsar, tedavi sürecinde evlerini de satmak zorunda kaldıklarını belirterek, Valilik izniyle ihtiyaçları olan 200 bin euro için kampanya başlatıldığını anlattı ve şunları söyledi: “Eşim sürekli olarak hastanede oğluma refakat ediyor. Eşimin hayatı hastane odasında geçiyor. Ben İstanbul’da çalışıp masrafları olabildiğince karşılamaya çalışıyorum. Ameliyatlar, tedavi masrafları derken 200 bin euro borçlandım. Karantina bir ay sonra bitecek. Ayda birkaç gün Almanya’ya gidip hem eşimi, hem oğlumu görebiliyorum. Masrafları karşılamak için dairemi satıp, baba evine taşındım. Şimdiye kadar sadece hastane masrafları için 320 bin euro ödedik. 200 bin euro borcumuz kaldı. Ömer için resmi izinle yardım kampanyası başlattık. Sadece 200 bin euro ile sınırlı kampanyamıza umarım halkımız da destek verir. Normalde SGK yurtdışındaki tedavi masrafını ödüyor. Ancak bizden nakil ve tedavinin Türkiye’de yapılamadığını kanıtlamamız istendi. Durumu anlatıp, evrakları göstersek de olumlu cevap alamadık. Umarım Başbakanımız, Sağlık Bakanımız sesimize kulak verir. Ben sadece oğlumun sağlığına kavuşmasını istiyorum. Oğlumun hayatta kalması için tek şans Almanya’ya gitmekti.”

Haberin Devamı

İstanbul Valiliği İl Dernekler Müdürlüğü’nün izniyle Ömer Tan Demirsar adına başlatılan yardım kampanyasının bilgileri ise şöyle:

İş Bankası Kağıthane İstanbul Şubesi TL Hesap No: 1144-0641319
IBAN: TR74 0006 4000 0011 1440 6413 19
EURO Hesap No: 1144-0314318
IBAN: TR26 0006 4000 0021 1440 3143 18

Yazarlar