Adıyaman Miniklere Ağız Diş Sağlığı Uygulaması Devam Ediyor

Miniklere Ağız Diş Sağlığı Uygulaması Devam Ediyor

08.11.2017 - 15:45 | Son Güncellenme:

.

Miniklere Ağız Diş Sağlığı Uygulaması Devam Ediyor

Adıyaman İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Halk Sağlığı Başkanlığı tarafından Sağlık Bakanlığının genelgesi doğrultusunda okul öğrencilerine yönelik ağız ve diş sağlığı taraması ile florürlü vernik uygulaması beraberinde gerçekleştiriliyor.
Milli eğitim müdürlüğüne bağlı merkez, köy ve ilçelerinde eğitim, öğretim gören 60 ayını dolduran anasınıfı öğrencileri ile 1.2.3. sınıf öğrencilerine yönelik ağız ve diş sağlığı taraması ile florürlü vernik uygulaması yapılıyor. İl genelinde gerçekleştirilecek olan program dahilinde toplum sağlığı merkezlerinde, okullarda afiş asılıp broşür dağıtılarak aile, öğretmen ve öğrencilere yönelik ağız ve diş sağlığı farkındalığı sağlanıyor. 2017-2018 Eğitim öğretim yılı içerisinde 2 tur şeklinde yapılacak olan koruyucu ağız ve diş sağlığı programı kapsamında il geneli 43 bin 60 öğrenciye en az 3 ay ara ile florürlü vernik uygulanması 12 bin 960 1. Sınıf öğrenciye ise diş taraması yapılması hedeflendi.
20 Ekim 2017 tarihinde start verilen 1. tur program kapsamında merkez de 4 diş hekimi ile 8 yardımcı sağlık personeli, ilçelerde toplam 9 diş hekimi ve 21 yardımcı sağlık personeli görevlendirildi.
Sömestr tatili ile birinci tur sonlandırılması planlanan uygulama devam ediyor.

Yazarlar