Gündem Miraç’ın gözyaşları tüm okulu bisikletli yaptı

Miraç’ın gözyaşları tüm okulu bisikletli yaptı

05.06.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bisiklet ödüllü yarışmayı kazanamadığı için ağlayan madenci çocukları Fatih Belediyesi sayesinde güldü. Okuldaki diğer 83 öğrenciye bisiklet hediye edildi

Miraç’ın gözyaşları tüm okulu bisikletli yaptı

Zonguldak’ta, çoğunluğu maden işçilerinin çocukları olan 85 öğrencinin eğitim gördüğü Madenciler İlkokulu’nda düzenlenen şiir ve resim yarışmasında 1’inci olan iki öğrenciye bisiklet verilince, diğer öğrencilerden bazıları ağlamıştı. Ağlayan öğrencilerin basında yer alması üzerine Fatih Belediyesi, okuldaki diğer 83 öğrenciye bisiklet hediye etti.
Madenciler İlkokulu öğrencileri arasında geçen hafta ’kömür’ temalı resim ve şiir yarışması düzenlendi. Şiir yarışmasında 1’inci olan Buse Karaoğlu ile resim yarışmasında 1’inci olan Ensar Göktepe’ye geçen cuma düzenlenen törenle bisiklet verilirken diğer öğrencilerden bazıları ağladı.
Madenci çocuklarının bisiklet için ağlamasıyla ilgili haberin basında yer alması üzerine İstanbul’un Fatih İlçe Belediyesi harekete geçti. Belediye Başkanı AK Parti’li Mustafa Demir’in talimatıyla, toplam 85 öğrencinin eğitim gördüğü okulda bisiklet alamayan diğer 83 öğrenciye bisiklet gönderildi. Kamyonla kutularda okula getirilen bisikletler görevliler tarafından monte edildi. Bisikletlerin hazırlanmasını heyecan içinde izleyen öğrenciler büyük sevinç yaşadı.
Bisikletler, monte edildikten sonra öğrencilere teslim edildi.

Haberin Devamı

Miraç’ın gözyaşları tüm okulu bisikletli yaptı

En çok o ağlamıştı
Yarışmada 1. olan arkadaşlarına bisiklet verilirken en çok ağlayan öğrenci olan Miraç Yılmaz, bisikletlere de en çok sevinen oldu. Maden işçisi babasını 4 yıl önce akciğer kanserinden kaybeden 3’üncü sınıf öğrencisi Yılmaz, hayatında ilk kez bisikleti olduğunu söyledi. Yılmaz, “Arkadaşım ’boşver, ağlama’ diyordu. Ama hayatımda hiç bisikletim olmadı. Şimdi bisikletim oldu. Çok mutluyum. Heyecandan bir şey diyemeyeceğim” dedi.
Eşi öldükten sonra 2 çocuğuyla yalnız kaldığını belirten anne Nurhan Yılmaz ise “Bisikleti gönderenlerden Allah razı olsun. Böylesi daha güzel oldu sanırım. Herkese vesile olmuş oldu” diye konuştu.