Gündem Mısır’a kargoyla silah parçaları yollayan şahıs yakalandı

Mısır’a kargoyla silah parçaları yollayan şahıs yakalandı

11.03.2017 - 15:07 | Son Güncellenme:

İstanbul Küçükçekmece ve Fatih’te bulunan iki kargo şubesinden Mısır’a çeşitli silahlara ait parça göndermeye çalışan yabancı uyruklu bir şahıs tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Mısır’a kargoyla silah parçaları yollayan şahıs yakalandı

Edinilen bilgilere göre, Küçükçekmece İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri bir kargo firmasının 2 ayrı şubesinden Mısır'a çeşitli silahlara ait parça yollanacağı ihbarı üzerine çalışma başlattı. Çalışma kapsamında Küçükçekmece ve Fatih’te şubesi bulunan aynı kargo firmasından silah parçaları göndermeye çalışan şahsın kimliği tespit edildi. Yapılan tespitlerin ardından harekete geçen polis ekipleri, geçtiğimiz salı günü eş zamanlı operasyon düzenledi.
Operasyon kapsamında Mısır uyruklu K.H.A.(42) isimli şüpheli gözaltına alınırken, göndermeye çalıştığı koliler ele geçirildi. Ele geçirilen kolilerde, ahşap kabza, nişangah, tetik tertibatı, tabanca horozu, emniyet kilidi ve şarjör gibi toplam 5 bin 444 silah parçası çıktığı öğrenildi.
Emniyetteki işlemleri tamamlanan K.H.A. sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklanırken, ele geçirilen ekipmanlar ise sergilendi.