Dünya Mısır medyasında 'Dört Türk ajan yakalandı' yalanı

Mısır medyasında 'Dört Türk ajan yakalandı' yalanı

05.08.2016 - 17:59 | Son Güncellenme:

Vatan gazetesi, söz konusu haberle ilgili bir tekzip yayınlayarak okurlarından özür diledi. Gazete, Mısır istihbaratına yakınlığıyla biliniyor.

Mısır medyasında Dört Türk ajan yakalandı yalanı

Mısır medyasında yer alan Sina yarımadasında dört Türk istihbaratçının yakalandığı yönündeki haberlerin asılsız olduğu ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Vatan gazetesi haberle ilgili bugün bir tekzip yayınlayarak okuyucularından özür diledi.

Gazete, “Türk askerlerinin yakalandığı haberi için özür diliyoruz” başlığıyla yayınladığı tekzipte “Sina Yarımadası’nda dört Türk istihbaratçısının tutuklandığı haberinin doğru olmadığı anlaşılmıştır. Bu nedenle Vatan gazetesi, okuyucularından özür dilemekte, yayınlarında daha dikkatli ve mesleki normlara uygun haberler yapacağını taahhüt etmektedir" ifadelerine yer verdi.

Mısır istihbaratına yakınlığıyla bilinen gazete, bir güvenlik yetkilisine dayandırdığı dünkü haberinde gözaltına alınan dört Türk istihbaratçının isimlerini vermişti. Haberin Mısır kamuoyunda Türkiye ile ilgili olumsuz bir imaj oluşturmak için yayınlanmış olabileceği dile getiriliyor.

Haberin Devamı

Türkiye'de 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimi sonrası Mısır medyasında Türkiye aleyhinde yapılan haberlerin sayısında ciddi bir artış var.