Gündem MİT getirmişti itirafçı oldu! 80 isim verdi...

MİT getirmişti itirafçı oldu! 80 isim verdi...

26.10.2017 - 10:51 | Son Güncellenme:

MİT’in operasyonu ile Endonezya’dan özel uçakla Türkiye’ye getirilen FETÖ imamı Hakan İslamoğlu itirafçı oldu. Etkin pişmanlıktan faydalanan İslamoğlu FETÖ’nün yurt dışı yapılanmasını anlattı. Beş ülke imamının ismini veren itirafçı, 50 FETÖ’cüyü de fotoğraflardan teşhis etti.

MİT getirmişti itirafçı oldu 80 isim verdi...

MİT'in operasyonu ile Türkiye'ye getirilen FETÖ’nün Endonezya sorumlusu Hakan İslamoğlu, savcılıkta etkin pişmanlıktan yararlanmak istediğini belirterek itirafçı oldu.Yaklaşık 80 FETÖ üyesi ile örgütün yurt dışı yapılanmasındaki 5 ülke imamının ismini verdiği, 50 örgüt üyesini fotoğraflarından teşhis ettiği ve örgütün yurt dışı yapılanması hakkında bilgiler aktardığı öğreniildi.

Haberin Devamı

Alınan bilgilere göre İslamoğlu ifadesinde Endonezya’da Kaynak Holding temsilcisi olduğunu, 2004 - 2007 yılları arasında Kemalettin Özdemir’in bu ülkeye gelerek sohbetler düzenlediğini ifade etti. İslamoğlu ifadesinde FETÖ’nün sivil imamlarından olan ve Akıncı Hava Üssü’ndeki darbe faaliyetine katıldığı belirtilen Kemal Batmaz’ı tanıdığını, Türkiye’ye geldiğinde yapılan yemek organizasyonlarında Batmaz’ı gördüğünü de iddia etti.

BATMAZ’I TANIYORUM

İslamoğlu’nun savunmasında en dikkat çeken ayrıntılar arasında 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Akıncı Üssü’nde yakalanan sivil imam Kemal Batmaz’la ilgili oldu. Firari İmam Adil Öksüz’ü tanımadığını öne süren İslamoğlu, “Türkiye’ye gelip gittiğim dönemlerde düzenlenen yemek organizasyonlarından Kemal Batmaz’ı tanıyorum” dedi.

Haberin Devamı