Gündem Miyavlayınca yakalandılar!

Miyavlayınca yakalandılar!

11.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin Sabiha Gökçen Havalimanı’nda bulunan profil uzmanı ekipleri, 8 Eylül’de Kiev’den gelip yurda giriş yapmak isteyen ve heyecanlı hareketleriyle dikkat çeken 3 kişiyi takibe aldı.

Miyavlayınca yakalandılar

3 şüphelinin yanına bagaj kontrolünde yaklaşan uzman ekipler, durdurup incelemeye aldıkları çantalardan kedi miyavlaması sesi duyunca, çantaları açtırdı. Açılan 3 çantanın her birinde ikişer adet ‘Breed Scottish Fold’ ırkı İskoç kedisi gören ekipler kedilere el koyup, çantaların sahipleri M.H., A.Ç. ve H.İ.K. isimli şahısları gözaltına aldı.

4 bin 500 TL’ye satış

Çantanın fileli olmasına rağmen, havasızlıktan boğulmak üzereyken yarı baygın bir halde ele geçirilen 6 kedi, önce yediemin olarak veterinere, daha sonra da Tarım İl Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Son anda yakalanan ve havasızlık nedeniyle telef olma tehlikesi atlatan kedilerin her birinin, 1500 ile 4 bin 500 lira arasında değişen bir fiyata satıldığı öğrenildi. Kedileri satmak için yurt dışına kaçırmak isteyen 3 şahısa, evcil hayvan kaçakçılığı suçlamasıyla adli işlem yapıldı. Adliyeye sevk edilen 3 şahıs tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Haberin Devamı