Ekonomi MLP, 19 TL’den işleme başladı

MLP, 19 TL’den işleme başladı

14.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Hisselerinin yüzde 35.01’inin halka arzını tamamlayan MLP Sağlık Hizmetleri (MLP Care) Borsa’da 19 liradan işlem görmeye başladı.

MLP, 19 TL’den işleme başladı

Halka arzı tamamlanan, Medical Park ve Liv Hospital’ı bünyesinde barındıran MLP Sağlık Hizmetleri’nin gong törenine; Borsa İstanbul Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı Himmet Karadağ, Borsa İstanbul Genel Müdürü Murat Çetinkaya, MLP Care Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Usta, MLP Care Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Seymur Tarı, MLP Care Yönetim Kurulu Üyesi Haydar Sancak, MLP Care Yönetim Kurulu Üyesi Hale Özsoy Bıyıklı, MLP Care Yönetim Kurulu Üyesi Göktekin Dinçerler, MLP Care Yönetim Kurulu Üyesi Kerem Onursal, MLP Care Mali İşler Koordinatörü Burcu Öztürk ve AK Yatırım Genel Müdürü Mert Erdoğmuş katıldı.

Haberin Devamı

Halka arz büyüklüğü toplam 1 milyar 384 milyon lira olan MLP Care’in toplam piyasa değeri de 4 milyar lirayı buldu. Halka arz edilen şirket paylarının yaklaşık yüzde 83.5’i yurtdışı kurumsal, yüzde 8.2’si yurtiçi kurumsal ve yüzde 8.2’si ise yurtiçi bireysel yatırımcılara tahsis edilmişti.

Ekonomiye güven

MLP Care Yönetim Kurulu Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Muharrem Usta, özellikle yurtdışından gelen talebin kurumun yanısıra Türkiye ekonomisine olan güvenin de önemli bir göstergesi olduğunu belirterek, son dönemin en büyük halka arzlarından birini, dünyadaki zorlu piyasa koşullarına rağmen başarı ile gerçekleştirdiklerini söyledi.

Yurt içi ve yurtdışından gelen talepten duydukları memnuniyeti dile getiren Usta, halka arzda Singapur, Birleşik Krallık, ABD ve Birleşik Arap Emirlikleri ile Kıta Avrupasındaki tanınmış, büyük yatırım fonlarının ilgisi ile karşılaştıklarını anlattı.

Haberin Devamı

Usta, halka açılan hisselerin yüzde 70’inden fazlasının uzun vadeli yatırımcılara dağıtılmasının, MLP Care ile birlikte Türkiye ekonomisine olan güvenin de bir yansıması olduğuna işaret ederek, “Halka arzla birlikte şirkete 600 milyon liralık bir sermaye artışı sağlandı. Bu artış ile döviz endeksli borçların ödenmesinin ardından, şirketimiz bilançosunu daha da sağlamlaştırarak sürdürülebilir güçlü büyümesini devam ettirecek. 16 binden fazla çalışanımız ve 17 ildeki 29 hastanemizle Türkiye’nin dört bir yanına daha güçlü hizmet götürme fırsatı bulacağız” dedi.

Turkven ortağı ve MLP Care Yönetim Kurulu Üyesi Hale Özsoy Bıyıklı da konuşmasında halka arz ile birlikte MLP Care’in büyümesinde yeni bir döneme girildiğine dikkati çekerek şunları kaydetti:

“Turkven olarak potansiyeline inanarak yatırım yaptığımız MLP Care’in sürdürülebilir hızlı büyümesi bizleri gururlandırıyor. 17 hastaneden 29 hastaneye ulaşma yolculuğunda birlikte olduğumuz MLP Care, yönetim anlayışı ve deneyimli yönetici ekibi ile yıldız sağlık zincirlerinden biri olmaya aday.”

BİST’in piyasa değeri 1 trilyon lira olacak

Borsa’da işlem görmeye başlayan Medical Park ve Liv Hospital ile Hisse Senetleri Piyasası’nda işlem gören 406 şirket olduğunu bildiren Karadağ, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

“Bu şirketlerin piyasa değeri yaklaşık 900 milyar liraya ulaştı. Bu halka arzla birlikte, halka arz edilen payların toplam değeri 1.4 milyar lira olurken, kuruluş sermayesini oluşturan şirketin yüzde 35’i ek satış dahil, yaklaşık yüzde 83.5’i yurtdışına olmak üzere yatırımcıya satıldı. Günümüz ticaret sisteminde, güçlü ekonomi için güçlü finans sistemi, güçlü finans sistemi için de gelişmiş sermaye piyasalarının olması elzem. Bugüne kadar maalesef büyük ölçüde bankacılık merkezli kredi finansmanı ile firmalarımızı finanse ettik.”

Borsa İstanbul’un Avrupa, Afrika ve Ortadoğu’da en likit Borsa olduğunu anımsatan Karadağ, piyasa değerinde bu yıl sonu hedefin 1 trilyon lira olduğunu söyledi.