Gündem Moda’da ‘kedi’ cinayeti!

Moda’da ‘kedi’ cinayeti!

12.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Moda’da semt sakinlerinin hayvansever kimliğiyle tanıdığı psikolog Alper Engeler (49) önceki gece boyacılık yapan Hızır Erdoğan tarafından öldürüldü.

Moda’da ‘kedi’ cinayeti

Moda Ağabey Sokak’ta bir bodrum dairesinde yaşayan Engeler, iddiaya göre bir yıl önce, evininin yan tarafında bulunan bir terziyle kedilere mama vermesi nedeniyle tartışma yaşadı. Kedilerin koku yapmasına tepki gösteren terzi ile Engeler arasında bu tartışmadan kaynaklı bir husumet bulunuyordu.

Tutuklandı

Engeler’i bıçaklayarak öldürdüğü gerekçesiyle gözaltına alınan Hızır Erdoğan çıkarıldığı mahkemece “Kastan adam öldürme” suçundan tutuklandı.

Erdoğan’ın ifadesinde, “Alper’i mahalleden daha önce az tanırım ancak taşınmışlardı. Ben dükkanda yatar kalkarım. Gece yarısı birisi kapıyı yumrukladı. Alper’in aşağıdan geldiğini gördüm. ‘Sen miydin kapıma vuran’ deyince küfür etti. Alkollüydü. Zıpkınla ateş edecek sandım. Uyku sersemliğinin etkisiyle, bıçağı salladım. İkimiz birlikte düştük. Alper’de kan görmedim. Daha sonra arkadaşımı arayarak şahsın yerde yatıp yatmadığını sordum. Ambulans çağırmasını söyledim” dediği öğrenildi.

Haberin Devamı

Sosyal medyadan olaya tepki yağdı

Bahariye’de kliniği bulunan ve ‘varoluşçu terapi’ üzerine çalıştığı öğrenilen Engeler’in ölümü yakınlarının yanı sıra hayvanseverlerin de tepkisine neden oldu. Engeler’in arkadaşı Zeynep Sırımoğlu, Facebook hesabı üzerinden paylaştığı yazıda; “Alper beslediği kediler yüzünden tartıştığı komşusu tarafından öldürüldü. Bu dünya, bu ülke çığrından çıktı, kıyamet denen şey bu olsa gerek” ifadelerini kullandı.