Ankara MOĞOLİSTAN GÖRME ENGELLİLER FEDERASYONU BAYAN ÖLGİY ŞUBESİ’NE EKİPMAN DESTEĞİ

MOĞOLİSTAN GÖRME ENGELLİLER FEDERASYONU BAYAN ÖLGİY ŞUBESİ’NE EKİPMAN DESTEĞİ

17.09.2014 - 12:26 | Son Güncellenme:

.

MOĞOLİSTAN GÖRME ENGELLİLER FEDERASYONU BAYAN ÖLGİY ŞUBESİ’NE EKİPMAN DESTEĞİ

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Moğolistan Görme Engelliler Federasyonu Bayan Ölgiy Şubesi’ne biçki dikiş ve nakış makinasından oluşan malzeme ve ekipman desteğinde bulunuldu.
Moğolistan’ın başkenti Ulanbator’a bin 700 kilometre uzaklıkta Kazak asıllı vatandaşların ağırlıklı olarak yaşadığı Bayan Ölgiy Vilayeti’nde faaliyet gösteren Moğolistan Görme Engelliler Federasyonu Bayan Ölgiy Şubesi’ne TİKA tarafından malzeme ve ekipman desteği sağlandı. TİKA tarafından temin edilen biçki dikiş ve nakış makinasından oluşan malzeme ve ekipmanlar, düzenlenen törenle yetkililere teslim edildi. Görme Engelleri Federasyonu Bayan Ölgiy Şube Başkanı Janargül Şörik, törende yaptığı açıklamada, görme engellilerinin ihtiyaçlarının karşılanması için birçok büyükelçilik ve sivil toplum örgütüne başvuruda bulunduklarını ama sadece TİKA’nın taleplerine olumlu yanıt verdiğini belirtti.
Festival kapsamında Bayan-Ölgiy Vilayet Meydanı’nda düzenlenen törende müzik ve dans gösterileri sunuldu. Bayan-Ölgiy Vilayeti yetkilileri ve TİKA yetkililerinin katılımıyla yapılan törene vatandaşlar da büyük ilgi gösterdi.
TİKA tarafından gerçekleştirilen proje ile federasyon faaliyetlerinin daha verimli yürütülmesi, uygun bir çalışma ortamı oluşturması ve yaklaşık 10 görme engelliye iş imkanı sağlanması hedefleniyor. Moğolistan Görme Engelliler Federasyonu, görme engelli vatandaşların eğitim almasını, istihdam edilmesini desteklemek amacı çerçevesinde kültür, sağlık ve eğitim alanında, sosyal hayata katılımı ve yasal haklarının korunmasını sağlamak amacıyla faaliyet gösteriyor. Bayan Ölgiy Vilayet merkezinde görme engelli 884 vatandaş bulunuyor. Bunların yüzde 42’sini çocuk, yüzde 51’ini çalışma yaşındakiler ve yüzde 7’sini ise yaşlılar oluşturuyor.