Gündem Moldova nerede? Moldova'ya nasıl gidilir?

Moldova nerede? Moldova'ya nasıl gidilir?

18.10.2018 - 09:29 | Son Güncellenme:

Moldova'ya kimlikle birlikte seyahat edebilme dönemi resmen başladı. Dün gerçekleşen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Moldova ziyaretinin ardından dün akşam saatlerinde müjdeli haber geldi. İk ülke vatandaşları kimlikle seyahat edebilecek. Peki Moldova nerede? Moldova'ya komşu ülkeler nereler?

Moldova nerede Moldovaya nasıl gidilir

Moldova'ya kimlikle seyahat edilebilme imkanı sunulmasının ardından vatandaşlar Moldova nerede sorusuna yanıt aramaya başladı. Dün gerçekleşen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretinde iki ülke ilişkileri ele alınırken iki ülke vatandaşlarının kimlikle seyehat edebilme konusu da dile getirildi. Peki Moldova nerede? Moldova'ya yakın komşu ülkeler nereler?

Haberin Devamı

MOLDOVA’YA KİMLİKLE SEYAHAT EDİLEBİLECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Moldova Başbakanı Filip'in Hükümet Binası'nda katıldıkları heyetler arası görüşmenin ardından anlaşmaların imza törenine geçildi.

Törende Erdoğan ve Filip'in huzurunda iki ülke arasında 5 anlaşma imzalandı.

Buna göre, Türkiye Cumhuriyeti Genelkurmay Başkanlığı ile Moldova Cumhuriyeti Savunma Bakanlığı Arasında "Askeri Eğitim İşbirliği Tamamlayıcı Anlaşması"na Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile Moldova Savunma Bakanı Eugeniu Suturza imza koydu.

MOLDOVA NEREDE?

Moldova veya resmî adıyla Moldova Cumhuriyeti, Doğu Avrupa'da yer alan Ukrayna ile Romanya arasında kalan bir ülkedir. Başkenti Kişinev'dir. 1991 yılında SSCB'nin dağılmasının ardından bağımsızlığını kazanmıştır. İçinden Prut ve Dinyester nehirleri geçmektedir. Dinyester nehrinin doğu kıyısını bir şerit halinde kapsayan bölgede tek taraflı bağımsızlığını ilan eden de-facto bir cumhuriyet olan Transdinyester bulunur.

Haberin Devamı

MOLDOVA'YA KOMŞU ÜLKELER?

Moldova'ya sınır komşusu olan ülkeler arasında Ukrayna, Romanya ve Belarus yer alıyor.

MOLDOVA’YA NASIL GİDİLİR?

Moldova’ya gitmek için en ideal yol hava yolu iledir. Ülkenin tek hava alanının başkent Kişinev’de olduğu Moldova’ya İstanbul, İzmir ve Ankara üzerinde direkt uçuşlar mevcuttur. Moldova’ya gidişte tercih edilebilecek bir diğer yol ise karayoludur. Yaklaşık olarak 13 saat süren bu yolculuk yolların çok düzgün olmaması sebebi bile pek tavsiye edilmemektedir.