Gündem Mont Kadri’ye oturdu mu?

Mont Kadri’ye oturdu mu?

14.02.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul’da Sırp taraftarın öldürülmesi davasına devam edildi. Sanık avukatı, önceki duruşma çıkışında polislerden birinin, tutuklu Kadri Aktaş’a ait montu kastederek, “Nasıl, Kadri’ye mont oturdu mu?” dediğini öne sürdü

Mont Kadri’ye oturdu mu

Galatasaray Liv Hospital ile Kızılyıldız arasındaki THY Avrupa Ligi maçı öncesi çıkan olayda Sırp taraftar Marko İvkoviç’in öldürülmesine ilişkin biri tutuklu 7 kişinin yargılanmasına devam edildi. Sanık Avukatı Miray Erakman, geçen celse yapılan duruşmadan sonra operasyonu yapan polis memuru Ergül K.’nın yanına yaklaşarak dosyanın en önemli delili olan mont için, “Nasıl mont Kadriye oturdu mu?” dediğini öne sürdü. Tutuklu sanık Kadri Aktaş’ın montunda maktül Marko İvkoviç’e ait kan lekesine rastlanmıştı.
Bakırköy 15. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, “Haksız tahrik altında adam öldürme” suçundan 18 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan Kadri Aktaş ile tutuksuz sanıklar Volkan Sarı, Serhan Yücel Aydoğmuş, Çağatay Hız, Atakan Bodan, Gökhan Yıldız ve Yusuf Velioğlu ile avukatları katıldı.

Operasyonu yapan polislerden
Tutuksuz sanıklardan Çağatay Hız’ın Avukatı Miray Erakman, dosyanın delilleri arasında Kadri Aktaş’a ait mont olduğunu, bu montun üzerinde maktül Ivkoviç’e ait kan izine rastlandığını hatırlatarak, “Geçen celse duruşmadan çıktıktan sonra, yanımda meslektaşım Başak Özer ile seyir halinde iken sivil bir araç yanımızda durdu. Operasyonu yapan Gayrettepe polis karakolu’nda görevli polis memuru Ergül K. bize dönüp, “Nasıl, Kadriye mont oturdu mu?” diye sordu. Yanında biri daha vardı. Bu hususta Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduk. Dosya yetkisizlikle İstanbul Adliyesi’ne gönderildi. Bu dosyanın celbini talep ederiz. Ünlü OJ sipmson davasında polislerin delil yarattığı tüm dünya tarafından duyurulmuş bir davadır” dedi.

Tutukluluk haline devam
Sanık Kadri Aktaş da, olayı kendisinin yapmadığını dile getirerek, ”Çıkan kavgada sadece bağırtılar duydum. Darbe aldım. Benim de babam yok. 85 yaşında annem ve felçli ağabeyime bakıyorum. Tahliyemi istiyorum” dedi.
Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Aktaş’ın üzerine atılı suçun niteliği, kuvvetli suç şüphesinin bulunması ve bir kısım tanıkların beyanlarının alınmamış olması sebebiyle tutukluluk halinin devamına hükmetti.