Dünya Moskova’da dansçılar kapıştı!

Moskova’da dansçılar kapıştı!

18.11.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ekim’de Türkiye’de düzenlenen dünyanın en büyük break dance etkinliklerinden Battle School, geçen hafta Moskova’daydı. Gecede hip hop kültürünün kült DJ’i Grandmaster Flash ve Busta Rhymes sahneye çıktı

Moskova’da dansçılar kapıştı

Türkiye’ye hip hop kültürü ilk olarak, kültürün alt öğelerinden biri olan ‘break dance’ ile girdi. 1970’lerin ortasında ABD’de Afroamerikan ve Latin gençler arasında oluşan break dance kültürü, 1980’li yıllara gelindiğinde medya sayesinde Avrupa’ya da sıçramış ve yavaş yavaş tüm dünyada büyük bir furya haline gelmişti. Türkiye’ye ise genelde Almanya’dan gelen akrabalardan etkilenmelerle düğünlerde kendini göstermiş; hayli ilgi görmüştü.

Haberin Devamı

Break dance kısaca, kendini beden aracılığıyla ifade etmenin bir yolu olarak tanımlanabilir. Varlığını müziğin ritmine uyumlu ve güçlü şekilde bedenle ortaya koyma, dans ederek karşı tarafı bir nevi alt etme sanatı break dance... (Break dance yapan erkeklere b-boy, kızlara ise b-girl deniyor.)

5 yıldır düzenleniyor

Moskova’da dansçılar kapıştı

Türkiye’de başarılı ve adını duyurma fırsatı bulamamış çok sayıda break dance tutkunu var. Yetenek programlarındaki break dance performanslarının yoğunluğu, belli ekonomik ve sosyal yapıdaki gençler arasında bu sanata duyulan ilginin ne kadar yüksek olduğunun bir göstergesi.

2012’den bu yana düzenlenen ‘Burn Battle School’, dünyanın en büyük break dance etkinliklerinden biri. Farklı şehirleri dolaşarak break dance yapan gençlere ulaşan Battle School, 22 Ekim’de Türkiye’de gerçekleşti. Türkiye’de dans kapışmasını kazanıp büyük ödülün sahibi olan ‘Drunk Steps Crew’, geçen haftasonu Rusya’nın başkenti Moskova’da düzenlenen Battle School etkinliğine de katılma hakkı kazandı. Ancak ekip, vizeleri yetişmediği için maalesef Moskova’ya gelemedi.

Haberin Devamı

‘Hip hop bir zenginlik’

Moskova’daki Battle School, binlerce Rus müziksever ve dans tutkununu bir araya getirdi. Gecede hip hop kültürünün kült DJ’i Grandmaster Flash ve Amerika hip hop sahnesinin en önemli isimlerinden Busta Rhymes sahneye çıktı. Etkinlik öncesi basın toplantısında konuşan Busta Rhymes, hip hop kültürünün zenginliğinden bahsederken, bu kültürü destekleyen kişilerin artması gerektiğini vurguladı. Busta Rhymes, basın mensuplarına Alicia Keys’in son albümünü de önerdi.