Gündem Motosikletlerle uğurlandılar

Motosikletlerle uğurlandılar

26.07.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Çifte cinayete kurban giden Engin Öksüz ve Abdullah Türk son yolculuğuna uğurlandı. Öksüz’ün cenaze törenine yüzlerce motosiklet tutkunu katıldı

Motosikletlerle  uğurlandılar

Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesinde terk edilmiş bir evde cesetleri bulunan 2 motosiklet tutkunu toprağa verildi. Adana’da yapılan otopsinin ardından dün gece Sabiha Gökçen Havalimanı’na getirilen Engin Öksüz’ün cenazesini yaklaşık 300 motosiklet tutkunu karşıladı. Konvoy halinde genç motosikletçiyi Beykoz’daki evine kadar takip eden motosikletliler cenaze töreninde de acılı aileyi yalnız bırakmadı. Evli ve 3.5 yaşında bir kızı olan Engin Öksüz’ün cenazesi daha sonra tören için Kavacık’taki Hasan Yavuz Camii’ne getirildi.

Haberin Devamı

Motosikletlerle  uğurlandılar

Engin Öksüz’ün ailesi güçlükle ayakta dururken baba Hasan Öksüz, oğlunun tabutunun üstüne konan kelebeğe uzun uzun bakarak gözyaşlarına boğuldu.

‘Kurumları suçlayamayız’
Tabuta sarılan yakınları uzun süre gözyaşı dökerken eşi Tülay Öksüz yakınlarının yardımıyla güçlükle ayakta durabildi. Taziyeleri kabul eden baba Hasan Öksüz, oğlunun tabutunun üzerine konan kelebeğe uzun uzun bakarak gözyaşı döktü. Acılı anne Selma Öksüz de oğlunun tabutuna sarılıp ağladı. Cinayetlerin araştırma aşamasında olduğunu belirten baba Öksüz, “Kişileri ve kurumları suçlayamayız. Delil diye bir şey yok ortada. Bizler de çok merak ediyoruz. En son pazar günü konuşmuştum. Aydınlatılmasını istiyoruz” dedi.

‘Peşini bırakmayacağız’
Öldürülen iki motosikletçinin de arkadaşı olan İstanbul Sivil Motorize Arama Kurtarma Grup Başkanı Aşir Ergin ise “En son ben 21 Temmuz’da konuştum. Halfeti’de yeni bir motosikletli arkadaşla tanıştıklarını söyledi. Ben de ‘Tanımadığınız kişiyle nereye gidiyorsunuz dikkat edin’ diye uyardım. Sonradan öğrendiğimize göre orada 3 motosiklet olarak dolaşmışlar. Biz olayın peşini bırakmayacağız. Motosiklet grupları olarak gerekli eylemleri yapacağız. Tek amaçları çok sevdikleri vatanlarını dolaşmak ve tanımaktı. Bu ülke bu kadar güvensiz hale mi geldi? Failler bulunana kadar mücadele edeceğiz” dedi.

Kamerası kayıp
Cuma namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra Engin Öksüz’ün cenazesi yüzlerce motosikletçinin oluşturduğu konvoy eşliğinde Anadolu Kavağı Kale Arkası Mezarlığı’na götürülerek defnedildi. Motosiklet tutkunu çok sayıda kişinin katıldığı cenaze töreninde motosikletlilere saygı gösterilmesi çağrısında da bulunulurken, Engin Öksüz’ün kaskında bir kamera olduğu ve bu kameranın da kayıp olduğu öğrenildi.
Abdullah Türk de Isparta’nın Sütçüler İlçesinde toprağa verildi. Sütçüler Boğazköy’deki cenaze törenine çok sayıda motosiklet kulübü üyesi Türk’ü son yolculuğunda yalnız bırakmadı. Isparta Motosiklet Kulübü Başkanı Namık Aydın, motosiklet camiası olarak derin bir üzüntü içerisinde olduklarını belirterek, olayın bir an önce aydınlatılmasını istedi.