Afyonkarahisar Motosiklette Türkiye Süper Enduro Şampiyonası

Motosiklette Türkiye Süper Enduro Şampiyonası

03.06.2017 - 17:14 | Son Güncellenme:

.

Motosiklette Türkiye Süper Enduro Şampiyonası

AFYONKARAHİSAR (AA) - Motosiklette Türkiye Süper Enduro Şampiyonası'nın 1. Ayak yarışları Afyonkarahisar'da başladı.

Haberin Devamı

Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) tarafından organize edilen ve Afyonkarahisar Belediyesi tarafından desteklenen şampiyona, Afyon Motor Sporları Merkezinde yer alan ekstrem parkurunda gerçekleştiriliyor.

Şampiyonanın 1. Ayak yarışlarının startı Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, TMF Teknik As Başkanı Ogün Baysan, İl Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Yunus Tortop ile vatandaşların katılımıyla kent merkezindeki Zafer müzesi önünden verildi.

TMF Teknik As Başkanı Ogün Baysan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye Süper Enduro Şampiyonası'nın 1. Ayağı ile başladığını belirtti.

Baysan, 63 sporcunun kayıt yaptırdığını belirterek, sporcuların E prestij, E Usta, E Genç, E Veteran, E Hobi ve Süper Enrudo GP ve E Trial olmak üzere 7 kategoride yarışacağını kaydetti.

Haberin Devamı

Yarışların ilk gününde, serbest antrenmanlar ve sıralama turları yapılacağını aktaran Baysan, şunları Kaydetti:

"2017 yılı Türkiye Şampiyonası Afyonkarahisar'da yapılacak 1. Ayak yarışları ile başlayacak. Sporcularımız Afyonkarahisar'ı çok seviyor. Afyonkarahisar'daki spor severler de yarışlara büyük ilgi gösteriyor. Şampiyonada toplam 5 ayak olacak. Şampiyonanın ikinci ayağı ise Bergama'da yapılacak."

Şampiyonanın final yarışları ise yarın gerçekleştirilecek.