Dünya Mucize çocuklar basına konuştu

Mucize çocuklar basına konuştu

19.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Tayland’da mahsur kaldıkları mağaradan 18 gün sonra kurtarılan çocuklar, dün ilk kez basının karşısına çıktı. Çocuklar ilk başlarda ailelerinin tepkisinden çekindiklerini aktardı

Mucize çocuklar basına konuştu

Sağlıkları yerinde

Haberin Devamı

Tayland’da bir mağarada 18 gün mahsur kaldıktan sonra kurtarılan 12 çocuk ve antrenörleri dün ilk kez basına konuştu. 12 çocuğun da bedensel ve zihinsel sağlıklarının yerinde olduğunu aktaran doktorlar, mağarada kaybettikleri dörder kilonun üzerine her birinin hastanede kaldıkları sürede yaklaşık üç kilo aldıklarını dile getirdi. Çocuklar, ilk başlarda ailelerinden korktuklarını belirterek, içeride kaldıkları dokuz gün boyunca sarkıtlardan damlayan sularla ihtiyaçlarını giderdiklerini bildirdi.

Mucize çocuklar basına konuştu

‘Yüzme biliyoruz’
İlk bulundukları anda neler hissettikleri sorusu üzerine çocuklardan biri “Bir mucizeydi” dedi. Antrenör Ake ise yüzme bilmedikleri haberlerini, “Hepimiz yüzme biliyoruz” diyerek yalanladı. Buna rağmen suların ne kadar yükselebileceğini anlayamadıklarını aktaran antrenör, çıkmayı denediklerini ve çocuklara ‘suların ertesi gün çekileceği’ yönünde telkinde bulunduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Mucize çocuklar basına konuştu

MUSK ÖZÜR DİLEDİ

Tesla şirketinin CEO’su girişimci Elon Musk, şirketine ait mini bir denizaltıyı kurtarma çalışmalarına göndermesinin sonrasında İngiliz mağara dalgıcı Vern Unsworth’ın “Reklam çabası” yorumları üzerine Twitter’da başlattığı polemik sonrasında dalgıçtan özür diledi. Musk, yorumu nedeniyle dalgıca sonradan sildiği tweet’inde “Pedofil” diye hitap etmişti.