Gündem Müdür suçu itfaiyeye attı

Müdür suçu itfaiyeye attı

08.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Aladağ’da 12 kişinin hayatını kaybettiği yangından sonra tutuklanan yurt müdürü Cumali Genç, ‘Olay itfaiyenin yetersizliğinden kaynaklanmıştır. Yangında herhangi bir kusurum yok’ diyerek kendini savundu

Müdür suçu itfaiyeye attı

Adana’nın Aladağ ilçesinde çıkan yangında 11’i öğrenci 12 kişiye mezar olan kız öğrenci yurdunun tutuklanan müdürü Cumali Genç, itfaiyeyi suçlayarak “Vicdanım rahat” dedi.

Haberin Devamı

Facianın ardından tutuklanan Genç, altı sayfalık ifadesinde, yurdun güvenliğini çocukları servisle okula götürüp getiren ancak güvenlik sertifası bulunmayan Mahmut D.’nin sağladığını belirtti. Genç, 2015’te İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden gelen yetkililerin denetleme yaptığını ve bazı eksiklikleri giderdiklerini, hazirandaki denetimde önemli bir eksik bulunmadığını öne sürdü.

Yurtta bir yıldır çalıştığını belirten Genç, yangın konusunda herhangi bir eğitim almadığını, yangın merdiveni kapılarının yangına dayanıklı olması gerektiğini bilmediği, yurtta daha önce sigorta attığını ancak bunu elektrik kesintilerine bağladığı için tamirci çağırmadığını söyledi.

‘Yangın tüpü yok’

Genç, facianın olduğu günün sabahı basıncı azalan yangın tüplerini değiştirmek için çağırdığı görevlilerin tüpleri almalarına rağmen yedek tüp bırakmadıklarını belirterek “Beş yangın söndürme tüpü vardı ancak olay günü hiçbiri yoktu” dedi.

Haberin Devamı

Yangın merdivenini gösteren ok dışında başka uyarı işareti bulunmadığını ifade eden Genç, yangın merdiveni kapılarını bir hafta önce kontrol ettiğini belirtirken “Kolları vardı, kapılar açıktı” iddiasında bulundu.

Genç, “Yurt benden önce bu şekilde onay aldığı için ben de uygundur diye düşündüm. Olay itfaiyenin tamamen yetersizliğinden, itfaiye aracının merdivenli müdahale aracının bulunmamasından, merdivenlerinin üçüncü kata yetişecek şekilde uzun olmamasından, itfaiyenin yeterli donanıma sahip olmamasından kaynaklanmıştır. Vicdanen herhangi bir kusurum yok. Tüm önlemleri aldığımı düşünüyorum” dedi.

‘7 dakika bekledi’

Öte yandan soruşturmaya giren güvenlik kamerası kaydında yurda giden ilk itfaiye aracının geçişinin ardından diğerinin su doldurma vanasının önünde yaklaşık 7 dakika beklediği tespit edildi.

Yazarlar