Dünya Muhalifler, Şam’da yeniden taarruzda

Muhalifler, Şam’da yeniden taarruzda

22.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Suriye’de muhalifler başkent Şam’ın Cobar ve Kabun bölgesinde dün sabaha karşı rejim birliklerini hedef alan yeni bir taarruz başlattı.

Muhalifler, Şam’da yeniden taarruzda

Pazar günü başlatılan ani harekâtla rejim güçlerinin elinden aldıkları bölgelerin bir kısmını kaybeden muhalifler, bu bölgeleri tekrar geri aldıklarını duyurdu. Dün sabahki yeni taarruzun rejime karşı bomba yüklü araç saldırısıyla başladığı belirtildi. Rejime saldırı düzenleyen gruplar arasında Ahrar-uş Şam ve El Kaide bağlantılı El Nusra’nın da dahil olduğu (yeni adıyla Şam’ın Fethi Cephesi) Tahrir Şam Heyeti de bulunuyor.

Reuters haber ajansı, muhaliflerin taarruzunu ‘son dört yılda başkent içindeki en geniş kapsamlı’ harekât olarak niteledi. Taarruzun, Esad rejiminin ülke genelinde askeri açından avantajlı konumda olmasına rağmen muhaliflerin hücuma geçebileceğini ispatladığı belirtiliyor.

Reuters’a konuşan Esad rejiminden bir kaynak, “Bölgeye giren muhalifler kuşatma altına alındı ve bunlarla mücadele ediliyor” dedi. Rejim, Şam’da muhaliflerin kontrolündeki Doğu Guta banliyösü ve Cobar bölgelerinde yoğun hava saldırısı düzenlediği belirtildi. Cobar, Şam’ın “eski şehir” bölgesini saran duvarların iki kilometre uzaklığında.

Ayn Terma beldesine rejim güçlerince düzenlenen hava saldırılarında 3 sivilin öldüğü, 15’inin yaralandığı bildirildi.

Yazarlar