Gündem Muharebeyi kazandık ancak savaşı kaybettik

Muharebeyi kazandık ancak savaşı kaybettik

13.05.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü, Osmanlı Devleti’nin son zaferi Kut’ül Amare’nin 100. yılı nedeniyle dün Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda bir dizi etkinlik düzenledi.

Muharebeyi kazandık  ancak savaşı kaybettik

Kut’ül Amare Savaşı’na ilişkin sergiyi gezenler arasında İstanbul Vali Yardımcısı Osman Ateş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültürel ve Sosyal İşler Daire Başkanı Abdurrahman Şen vardı.

Serginin açılışına katılan 41. Kara Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Aytaç Yalman daha sonra Kut’ül Amare zaferine ilişkin düzenlenen panelde konuştu. Osmanlı Devleti’nin Birinci Dünya Savaşı’nda adını tarihe yazdırdığı iki büyük zaferden biri olan Kut Muharebesi’nin başarı öyküsünü anlatan Yalman şöyle konuştu:

“Osmanlı tarihinin en onurlu, İngilizlerin ise en acı günüdür. Binbaşı Nazmi Solak yönetimindeki 3. Piyade Alayı askerleri Kut’ül Amare’ye giren ilk Türk birliğidir. Bu onurlu muharebeyi kazandık ancak yapılan hatalar neticesinde savaşı kaybettik. Büyük acılar içinde kazandığımız Anadolu’nun bütünlüğünü korumak hepimiz için milli bir görevdir.”