Ekonomi Mühendislik ihracatı ödülü Ford otosan’ın

Mühendislik ihracatı ödülü Ford otosan’ın

28.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ford Otosan, Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) düzenlediği “Türkiye’nin 500 Büyük Hizmet İhracatçısı” araştırmasında  “Mühendislik Hizmetleri” alanında birincilik ödülünün sahibi oldu. Şirket, 2015 yılında gerçekleştirdiği 80 milyon dolarlık mühendislik ihracatıyla Türkiye’nin lider kuruluşu seçildi.

Mühendislik ihracatı ödülü Ford otosan’ın

Son 5 yılda Türkiye’den dünyaya 320 milyon doların üzerinde mühendislik ihracatı gerçekleştiren şirket, sahip olduğu yüksek mühendislik seviyesiyle ihracat liderliği ve Türkiye’nin en büyük ikinci sanayi şirketi konumuna ulaştı. Ford Otosan, aynı zamanda şirkete, sektörün patent lideri unvanını da kazandı.

Haberin Devamı

Ekonomiye katkı

Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, Türkiye otomotiv sektörünün en büyük Ar-Ge yapılanmasına sahip şirketi olarak sadece ürün değil, aynı zamanda mühendislik ihracatıyla da ülke ekonomisine katkı sağladıklarını kaydetti.

Mühendislik çalışmalarıyla yerel ve global anlamda büyük başarılara imza attıklarını bildiren Yenigün, Ford Otosan olarak kendi ürettikleri ürünlerin yanı sıra Ford’un global ürünlerinin geliştirilmesinde de önemli rol oynadıklarına dikkati çekti. Yenigün, Ford’un ağır ticari araçlar ve ilgili dizel motor ve motor sistemleri için küresel mühendislik merkezi olduklarını belirterek, “Ford’un global tüm hafif ticari ve binek araçlarının, başta dizel olmak üzere, motor ve güç aktarma sistemlerinin tasarım ve mühendisliği için destek merkezi konumundayız. Bugün yüksek Ar-Ge yeteneğimizle teknoloji ihraç ediyoruz” ifadesini kullandı.

Yazarlar