Gündem Mühendislik tamamlama sınavı ne zaman?

Mühendislik tamamlama sınavı ne zaman?

19.08.2016 - 09:51 | Son Güncellenme:

Mühendislik tamamlama sınavı için kısa bir süre kaldı. 15 Temmuz olayları nedeniyle ertelenen mühendislik tamamlama sınavı önümüzdeki pazar günü gerçekleştirilecek. Mühendislik tamamlama sınavına ilişkin daha fazla bilgiye haberimizden ulaşabilirsiniz.

Mühendislik tamamlama sınavı ne zaman

Ülke genelinde gerçekleştirilen bazı belli başlı sınavlar vardır. Bu sınavlara katılım sağlayarak adaylar kendileri ile ilgili olarak kariyer planlamalarında hareket ederek istedikleri statüye gelebilmeleri kendi ellerindedir. İşte bu nedenle her yıl sürekli olarak düzenlenen sınavlardan biri olan Mühendislik Tamamlama Sınavına binlerce öğretmen adayı katılım sağlar. Mühendislik Tamamlama Sınavı olarak bilinen bu sınav aynı şekilde Öğrenci Seçme Ve Yerleştirme Merkezinin gerçekleştirmiş olduğu bir sınavdır. 2016 Haziran ayında Mühendislik Tamamlama Sınavı başvurularının yapılmasından sonra artık bu sınavın yapılması beklenirken ne yazık ki ülkemizde bazı özel durumlar yaşanmıştır. Yapılması planlanan hain darbe saldırısı başarısız kalsa bu yolda hayatını kaybeden pek çok insanımız olmuştur. Dolayısıyla 15 Temmuz Cuma akşamı yaşanan bu olumsuz olaylardan sonra ÖSYM sınav takvimini değiştirerek yeni 2016- 2017 sınav takvimi hazırlamıştır.

Haberin Devamı

MÜHENDİSLİK TAMAMLAMA SINAVI HAKKINDA BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Beklenen günlerce sınavın yapılması değil güncellenen tarihlerde sınavların yapılacağı sınava girecek olan adaylara duyurulmuştur. Bu nedenle Mühendislik Tamamlama Sınavı tarihi de değişikliğe uğrayan sınavlardan biri olmuştur. Her yıl çeşitli öğretmenliklerden atanmak için bu sınava katılım sağlayan adaylar büyük bir heyecanla bugünü beklemektedirler. Hem stres hem de tüm heyecanlar sonucunda artık bu Mühendislik Tamamlama Sınav tarihi gelmiştir. Adayların bu Mühendislik Tamamlama Sınavına 21 Ağustos Pazar günü saat 14.30’da gireceği açıklanmıştır. Hemen ardından da merak Mühendislik Tamamlama Sınavı giriş yerleri ve giriş belgesine çevrilmiştir.

Haberin Devamı

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezinin sınav öncesinde belirlediği sınav giriş yerleri vardır. Artık eskisi gibi uzun ve zahmetli bir iş olmayan bu giriş belgelerin teminatı için internet sistemini kullanabiliriz. Herkesin sahip olduğu telefonlar bilgisayarlar bu gibi işlemleri artık çok kolay bir şekilde halledebilir. Böyle olunca da vatandaşlar olarak bizler istediğimiz zaman bu sınavlar hakkında en detaylı bilgilere ulaşabiliriz. Gerçekleştirilen online işlemler ile beraber yer alan bu Mühendislik Tamamlama Sınavı sayesinde bizler de daha kısa bir şekilde sınav giriş yerlerimizi öğrenebiliriz. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından oluşturulan resmi bir sayfadan bizler Mühendislik Tamamlama Sınavı giriş yerlerimizi öğrenebiliriz.

Öğrenci girişinin yapıldığı bu resmi ÖSYM sayfasından bizler Mühendislik Tamamlama Sınavı giriş yerleri hakkında bilgi edinebiliriz. Şöyle ki ihtiyacımız olan tüm bilgiler artık bu sistem üzerinde mevcuttur. Bizler de tüm bu işlemlerimizi yapabilmek gerekli olan ÖSYM adresine T.C. kimlik numaramız ile giriş yapabiliriz. Bizlerin daha önceden edinmiş olduğu aday giriş şifresini sisteme giriş için kullanabiliriz. Sonrasında açılan resmi ÖSYM sayfası üzerinden Mühendislik Tamamlama Sınavı giriş belgesini görebiliriz. Bu belgenin üzerinde sınav tarihi, sınav yeri, sınav saati, sınav salonuna kadar en ayrıntılı şekilde sınav ile ilgili bilgiler verilmektedir. Mühendislik Tamamlama Sınavına katılım sağlanması için gerekli olan bu sınav giriş belgesini bu sistem üzerinden çıkarabiliriz. İşte bu sayede artık Mühendislik Tamamlama Sınavı giriş için tüm işlemlerimizi halletmiş oluruz.