Gündem Müjde 3 aydır sevk bekliyor

Müjde 3 aydır sevk bekliyor

15.05.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ağrı’da kocasından gördüğü şiddete dayanamayarak intihar girişiminde bulununca felç geçiren Müjde Aktaş, bakanlık yetkililerinin söz vermesine rağmen geçen mart ayından bu yana Ankara’da bir hastaneye sevk edilmedi...

Müjde 3 aydır sevk bekliyor


Ağrı Doğubayazıt’ta oturan ve teyzesinin oğlu A.K. ile evlenerek Muş’a taşınan Müjde Aktaş (29), bir süre sonra çocuğu olmadığı iddiasıyla kocasından şiddet görmeye başladı. Maruz kaldığı şiddete dayanamayan genç kadın, beş sene önce intihar girişiminde bulundu. Aile fertleri tarafından son anda kendini astığı ipten kurtarılan Aktaş, beynine yeterli oksijen gitmemesi nedeniyle komaya girdi ve felç kaldı.
Söz verildi ama
Ölümden dönen Müjde Aktaş, kendi ailesi tarafından evde bakıma alınarak burada yaşamaya başladı. İddiaya göre, boşanma davası açan kocası A.K., dava sonuçlanmadan başka bir kadınla imam nikâhı kıydı. Maddi imkansızlıklar nedeniyle tedavi ettirilemeyen Müjde’nin durumu geçtiğimiz mart ayında basına yansıyınca, Doğubayazıt Kaymakamlığı ailenin yıkılmak üzere olan evlerinden başka bir eve taşınmasına yardımcı oldu ve bir yıllık kirayı ödedi. Ayrıca, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yetkilileri, Müjde’nin tedavisinin daha iyi koşullarda yapılması için tam teşekküllü hizmet veren bir üniversite hastanesine sevk edileceğine dair söz verdi. Ancak genç kadın üç aydır Ankara’da tedavi olabilmek için bir hastaneye sevk edilmeyi bekliyor.
Hareket çabası var
Milliyet’e konuşan ağabey Mesut Aktaş, felç olan kardeşinin hareket etmeye yönelik çaba sarf ettiğini gözlemlediklerini belirterek, şunları söyledi: “Önceki gün il müdürüyle görüştük. Kardeşimi Ankara’ya göndereceklerdi. Ağrı Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü değişince, gönderilmesinde aksama olmuş. Ankara’da bir hastanede kardeşimin yerinin hazır olduğunu söylediler ancak hâlâ sevki gerçekleşmedi.”