Gündem Mükerrer oy iddiası

Mükerrer oy iddiası

11.08.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Şanlıurfa’da Hacı Bektaşi Veli Ortaokulu’nda kabine giren İbrahim F. çok sayıda oy pusulasına damga vururken polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Mükerrer oy iddiası


Olayın duyulması üzerine bir grup CHP’li ile AK Partili arasında başlayan tartışma kavgaya dönüştü ve 5 kişi gözaltına alındı. İbrahim F. sorgulamasının ardından savcılık talimatıyla serbest bırakılmasına karar verildiği bildirildi. AK Parti ve CHP üyeleri arasında çıkan kavga nedeniyle gözaltına alınan 5 kişi de ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.
- Türk Silahlı Kuvvetleri, bazı yerleşim bölgelerine oy pusulalarını helikopterle taşıdı.
- Bartın’da belediye özel halk otobüslerinde gişe görevlisi olarak çalışan ve doğuştan sol bacağı olmayan Sait Nane (32), koltuk değnekleriyle geldiği okulda oyunu kullandı. Çaydüzü İlkokulu’nda oyunu kullanan Nane, daha sonra evine döndü.
- CHP Adana İl Başkanı Orhan Sümer, yasak olmasına rağmen dün gece birçok okulun çevresine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın afişlerinin asıldığını gördüklerini, bu duruma ilçe seçim kurullarında itiraz edip, toplatılmasını sağladıklarını söyledi.
- MHP Çukurova İlçe Başkanı Sertan Duran tercihini yapmak için gittiği okulda kendisinin yerine oy kullanılması nedeniyle tutanak tutturarak oy kullandı. Meryem Mehmet Kayhan Ortaokulu’ndaki sandıkta kaydı olan Duran, kendisi ve yengesi Şenay Duran’ın yerine oy kullanıldığına dair imza atıldığını gördüklerini anlattı.
- Antalya’da AK Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) üyeleri arasında arasında, CHP’li bazı sandık görevlilerinin taktıkları mavi kolye nedeniyle çıkan tartışmada kısa süreli arbede yaşandı.
Ak Parti Antalya Milletvekili Enç, “Sandık görevlileri belli bir siyasi partiye ait logo ya da herhangi madde taşıyamaz. Birbirlerini tanımak ve seçmene mesaj yollamak amacıyla bunları takıyorlar” dedi. CHP Antalya İl Başkanı Kök ise “İncikle boncukla kimse uğraşmasın. Herkes işine baksın. Bu siyasi bir simge değildir” açıklamasında bulundu.
- Kırklareli’nde, çeşitli suçlardan aranan 3 kişi, sandık başında görevli polisler tarafından oy vermeye gittikleri okullarda yakalandı. Gözaltına alınan zanlılar, Kırklareli Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.
- Afyonkarahisar’da, cumhurbaşkanlığı seçimi için oy kullanan Şerife Ö.’ye mükerrer oy kullandırıldığı belirlendi.
- Batman’da bir kişinin üzerinde “Evet” mührü basılmış, 20 sahte oy pusulası ele geçirildiği bildirildi. Hürriyet Mahallesi Cumhuriyet Endüstri Meslek Lisesi’nde seçim güvenliğini sağlayan güvenlik görevlileri şüphe üzerine Ö.K.’nin üzerinde arama yaptı. Aramada, “Evet” mührü basılmış ve arkası mühürlü 20 oy pusulası bulundu.