Gündem Mülkiye müfettişleri Cizre’ye gönderiliyor

Mülkiye müfettişleri Cizre’ye gönderiliyor

17.01.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

HDP’nin İmralı heyeti, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’ın ardından dün de İçişleri Bakanı Efkan Ala ile görüştü

Mülkiye müfettişleri Cizre’ye gönderiliyor

Ala, HDP Grup Başkanvekilleri İdris Baluken ve Pervin Buldan’ı bakanlıktaki makamında kabul etti. Görüşmede ağırlıklı olarak Cizre’de yaşanan ölüm olayları ve çözüm süreci değerlendirildi. HDP heyetinin Ala’ya, devletin olayları örtbas ettiği yönünde görüşün hakim olduğunu aktarıp, Dink cinayetinden yargılanan Cizre Emniyet Müdürü Ercan Demir’in ilçeye atanması ile birlikte ölüm olaylarının arttığı, olayları sakinleştirmek için çaba sarfetmediği eleştirisinde bulunduğu öğrenildi.
Abdullah Öcalan’ın İmralı’dan Hatip Dicle aracılığıyla bölgedeki gerilimin yumuşatılması için mesaj verdiğini de aktaran HDP heyeti, bu mesajın ardından bir çocuğun daha yaşamını yitirdiğine dikkati çekti. Heyet, yaşananların çözüm sürecine zarar vermemesi için devletin Cizre’deki ölümlü olaylarını aydınlatmasını istedi. Ala da, Cizre’ye mülkiye müfettişlerinden oluşan bir inceleme heyeti göndereceğini, mülki idare amirleriyle ilgili de gereken tedbirlerin alınacağını aktardı. HDP’den yapılan yazılı açıklamada şu bilgilere yer verildi.

‘Bilgiler paylaşılacak’
“Özellikle Cizre’de son bir ayda yaşanan ölümlerle ilgili yaşadığımız ciddi kaygıları, Hükümetin resmi açıklamalarından duyduğumuz rahatsızlığı, halkın tepkisini ve yerelden aldığımız bilgileri paylaştık. Bu konuda; İçişleri Bakanlığı’nın ivedilikle içinde mülkiye müfettişlerinin de bulunduğu bir inceleme heyetini Cizre’ye göndereceği, elde edilen bulguların partimizle ve kamuoyuyla paylaşılacağı, yeni can kayıplarının yaşanmaması için yürütülecek etkili soruşturma kapsamında mülki idare amirleriyle ilgili gerekli idari tedbirlerin alınacağı belirtilmiştir. ”