Gündem Mülteciler için çalıp söylenecek

Mülteciler için çalıp söylenecek

23.06.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

20 Eylül’de 60 ülkede düzenlenecek mülteciler için farkındalık projesinin İstanbul ayağının detaylarını Sofar Türkiye Müzik Koordinatörü Eda Demir’den öğrendik

Mülteciler için çalıp söylenecek

Gizli ev konserleri aracılığıyla alternatif müziği destekleyen ve yaymayı amaçlayan Sofar, bu sefer bir farkındalık projesiyle müzikseverlerin karşısına çıkıyor. Evlerde yapılan, evlerde dinlenen ve evlerden yayılan müzik aracılığıyla her insanın bir evi olmasının evrensel bir hak olduğunu tüm dünyaya duyurmayı amaçlayan Sofar, 20 Eylül’de 60 ülkede, 20 milyondan fazla mülteci için konserler yapacak. ‘Give a Home’ adı altında düzenlenecek konser serisinin üzerinde bir yılı aşkın süredir çalışılıyor. İstanbul’un da dahil olduğu etkinlikle ilgili detayları Sofar Türkiye Müzik Koordinatörü Eda Demir’den öğrendik. Demir, “Tam bir sene öncesinden bu etkinlik için Sofar Sounds’un Londra’daki merkezinden dünya çapındaki 300’den fazla şehirle iletişime geçildi. Sofar’ın Türkiye ayağını temsil eden Sofar İstanbul olarak bizler de, dünyadaki Sofar organizasyonlarının en büyüğü olarak, elbette başından beri bu planlamanın içindeydik” dedi.

Her ay konserlere aynı şekilde hazırlandıklarını da ifade eden Demir, “Ev buluyoruz, müzisyen buluyoruz ve dinleyicileri davet ediyoruz. Bu kez sürpriz olarak normalde duyacağınızdan daha büyük isimler ağırlama ihtimalimiz var. Öncelikle bu etkinliğin Türkiye ayağı olarak Uluslararası Af Örgütü ve Sofar Sounds’un bir araya gelerek yarattığı bu farkındalığın bir parçası olmayı ve konunun hem dünya hem de sizin bizim gibi sade vatandaş düzeyinde gündemde olmasını sağlamayı amaçlıyoruz. Aynı zamanda devletler tarafından ‘mülteci sorunu’ perspektifinden bakılan bu konuya insanî yönden, herkesin bir evi olması, yaşadığı toplumda huzur içinde kabul görmesi perspektifinden bakılmasını amaçlıyoruz” şeklinde konuştu.

Demir’in söylediğine göre, proje çerçevesinde toplanılan bağışlar, Uluslararası Af Örgütü’nün mültecilere karşı yapılan insan hakları istismarlarını ve ihlallerini belgelemeye ve hükümetler üzerinde mülteci hakları için sürdürülebilir bir çözüm bulmak için baskı oluşturmaya yönelik çalışmaların desteklenmesi için kullanılacak. Ayrıca bu etkinliğin parçası olan her şehirdeki Sofar organizasyonlarıyla aynı bilinçle hareket edilmesi ve kalıcı bir farkındalık yaratılması amaçlanıyor.

20 Eylül’deki ‘Give a Home’ etkinliğine davetiye kazanmak isteyenler www.sofarsounds.com’a miktar sınırlaması olmadan bağış yaparak çekilişe katılabilecek.

Sofar nedir?

2009 yılında Londra merkezli kurulan ve 2013’te İstanbul’un da dahil olduğu Sofar Sounds, müzisyenleri ve müzikseverleri bir araya getirmeyi, küçük çaplı ve gizli konserler aracılığıyla alternatif müziği destekleyip yaymayı amaçlıyor.

Haberin Devamı

Mülteciler için çalıp söylenecek