Muş Muş'ta Lastikçilerde "Kış Lastiği" Yoğunluğu

Muş'ta Lastikçilerde "Kış Lastiği" Yoğunluğu

19.11.2017 - 11:26 | Son Güncellenme:

.

Muşta Lastikçilerde Kış Lastiği Yoğunluğu

MUŞ (AA) - Muş'ta, Ulaştırma Bakanlığı tarafından başlatılan zorunlu kış lastiği uygulaması nedeniyle lastikçilerde yoğunluk yaşanıyor.

Haberin Devamı

Lastik satışı ve tamiri yapan İsmail Avcı, kentte kar yağışı başlamadan vatandaşların araçlarının lastiklerini değiştirmeye başladığını söyledi.

Yasal olarak araç sahiplerinin 1 Aralık'tan itibaren araçlarına kışlık lastiklerini takmaları gerektiğini dile getiren Avcı, "Vatandaşlarda kış lastiği takma bilinci oluştu. Artık ticari-binek ayrımı yapmaksızın herkes lastiklerini değiştiriyor. Satışlarımız yoğun devam ediyor hem sıfır lastik satıyoruz hem de yazlık lastik değişimi yapıyoruz." dedi.

30 yıldır lastik tamiri yaptığını belirten Ali Doğan da kış lastiği takma zorunluluğunun 1 Aralık 2017 de başlayacağını anımsatarak, "Havalar şimdilik güzel, araç sahipleri kışlık lastiklerini taktırmak için yoğunluk oluşturuyorlar. Önümüz hem kış hem de 1 Aralık'tan itibaren kışlık lastik takmayanlara ceza uygulanacağından araç sahipleri bir an önce lastiklerini değiştirmek istiyor. Bu nedenle yoğunluk yaşıyoruz. Bu dönemlerde buralar hep kalabalık olur. Müşteriler, ticari araçlarının yanı sıra binek araçlarına da kış lastiği taktırıyor. Hem binek hem ticari araç gelince yoğunluk yaşıyoruz." diye konuştu.

Haberin Devamı

Aracının lastiklerini değiştiren vatandaşlardan Hakan Çelik ise kendi güvenliklerini düşünerek lastik değiştirmeye geldiğini belirtti.