Elazığ MÜSİAD ÜYELERİ VE AİLELERİ PERTEK’DE BULUŞTU

MÜSİAD ÜYELERİ VE AİLELERİ PERTEK’DE BULUŞTU

29.09.2014 - 15:05 | Son Güncellenme:

.

MÜSİAD ÜYELERİ VE AİLELERİ PERTEK’DE BULUŞTU

Müstakil Sanayici İşadamları Derneği (MÜSİAD) Elazığ Şubesinin “Aileler Buluşuyor” programı Tunceli’nin Pertek ilçesinde gerçekleşti.
MÜSİAD ve Genç MÜSİAD üyelerinin katıldığı program 2 gün sürdü. Programın ilk gününde üyelere AB Konsey Görevlisi Uzman Halit Mirahmetoğlu tarafından KOBİ çalışan ve iş verenlerinin küresel ekonomideki değişimlere uyum yeteneğinin artırılması eğitimi verildi. Programının 2. gününde Elazığ Harput Diyanet Eğitim Merkezi Müdürü Celal Sürgeç tarafından “İslam’da Ailenin Önemi” konulu konferans verildi. Programın ilk gününde AB Konseyi Görevlisi Uzman Halit Mirahmetoğlu tarafından değer yaratma, işletme değer zinciri, pazarlama stratejisi, pazarlama planı, konumlandırma, etkinlik, pazara nüfus etme, innovasyon, fiyatlandırma teknikleri, maliyet analizi, organizasyon ve insan kaynakları yönetimi anlatıldı. Eğitim sonrasında bir değerlendirmede bulunan Halit Mirahmetoğlu, "Bir eğitmen olarak, Müstakil Sanayici İş Adamları Derneği Elazığ Şubesi’ne teşekkür ediyorum. Bölgemizdeki KOBİ’lerin ve çalışanların küresel ticari hayata daha çabuk adapte olmaları, gelişen, değişen ekonomik göstergeler ve iş dünyasının değişen yüzü hakkında bilgi sahibi olmaları çok önemli. Bu anlamda KUYAP Projesi ile önemli bir farkındalık oluşturuluyor. MÜSİAD tarafından sağlanan imkanlar ile KOBİ’lerin ayağına kadar gelen bu fırsatın iyi değerlendirilmesi gerektiğine inanıyorum" dedi.
Elazığ Harput Diyanet Eğitim Merkezi Müdür Celal Sürgeç de programın 2. gününde verdiği konferansta ’İslam’da ailenin önemi’ anlattı. Toplumun çekirdeğini oluşturanların aile olduğunu belirten Sürgeç, "Aynı zamanda aile, sağlıklı neslin devamını sağlayan, çocukların ilköğretimin verildiği, bir takım davranışların kazanıldığı öğretim ve eğitim yuvasıdır. Bu yuvayı oluşturan anne, baba ve çocuklardır. Bu yuvanın sağlıklı ve huzurlu olabilmesi için, birlikte yaşayan bireylerin kendi üzerinde olan rollerini iyi oynamaları gerekir. Anne baba, ebeveyn olarak kendi görevlerini yerine getirirken, çocukların da büyüklerine karşı görevlerini saygı ve sevgiye dayalı ruh haliyle ifa etmeleri lazım gelir. İslamda aile yuvasının dirliği ve düzenliği, huzur ve mutluluğuna büyük önem verilmiştir. Aileyi oluşturan eşler, birbirlerine karşı her zaman saygılı olmalı, zorlukların aşılmasına birlikte göğüs germeleri, sorun çıkaran değil, problemleri çözen olmalıdır. Çocukların sağlıklı yetişmelerine zemin hazırlamalı, onlar için daima müspet davranışlar sergilemelidirler. Rehberlik edebilmek için de okuyarak bilgili ve kültürlü olmalıdır" diye konuştu.
Program sonrasında bir değerlendirmede bulunan MÜSİAD Elazığ Şube Başkanı Av. İbrahim Gök, günlük telaşeler yüzünden aileleriyle sosyal faaliyetlere fazla zaman ayrılamadıklarını, dernek olarak bu tür organizasyonlarla MÜSİAD ailesi olarak bir araya geldiklerini söyledi. Sadece MÜSİAD üyesi iş adamlarının değil, eş ve çocuklarının kaynaşmasının kendileri için önemli olduğuna vurgu yapan Gök, "Türk ve İslam kültüründe önemli bir yeri olan aile bağlarının korunması, beraberinde de başarıyı getirecek. Aile yaşantısında rahat olan iş adamlarımızın, iş hayatında da başarılı olacağına inanıyoruz" şeklinde konuştu.