Gündem Müzayedede satılan en pahalı altıncı eser

Müzayedede satılan en pahalı altıncı eser

20.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

1988 yılında aşırı dozda uyuşturucudan hayatını kaybeden Basquiat’ın eserini satın alan Yusaku, tablonun önünde önceden çektirdiği fotoğrafı Instagram hesabında paylaştı.

Müzayedede satılan  en pahalı altıncı eser

Grafiti sanatının öncülerinden Amerikalı ressam Basquiat’ın ‘Untitled’ isimli eseri önceki gün Sotheby’s Müzayede Evi’nin New York’ta düzenlediği bir açık artıma ile 110.5 milyon dolara alıcı bularak sanatçının kendi rekorunu kırdı.

Eseri geçen yıl Basquiat’ın başka bir eserine 57.3 milyon dolar ödeyen Japon işadamı Yusaku Maezawa satın aldı. Bu rakam, Amerika’da şimdiye kadar bir sanat eserine biçilmiş en yüksek fiyat olma özelliği de taşıyor.

Yapıt, aynı zamanda bir müzayedede satılan en pahalı altıncı eser unvanını da aldı. Merkezinde bir kurukafa imgesi yer alan tabloyu satın alan Japon işadamı ve koleksiyoncu Maezawa, daha önce de Basquiat’ın bir diğer tablosunu 57.3 milyon dolara satın almıştı.

Müzayede başkanı Gregoire Billault’a göre bu denli güncel bir ressamın eserine 100 milyon doların üzerinde değer biçilmesi önemli bir başarı. Eser daha önce 1984’te yapılan bir açık artırmada 19 bin dolara koleksiyoner Jerry ve Emily Spiegel tarafından satın alınmıştı.