Gündem Müziğin sınırlarını zorlayan konser

Müziğin sınırlarını zorlayan konser

19.02.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Zorlu PSM’nin yeni salonu Studio, önceki akşam Fransa’dan çıkan, funk ve caz müziği elektronik altyapılarla zenginleştirerek fusion’dan hip hop, acid ve nu jazz’a kadar geniş bir repertuvar sunan Electro Deluxe’e ev sahipliği yaptı.

Müziğin sınırlarını zorlayan konser

James Copley, Thomas Faure, Vincent Payen, Jeremie Coke, Gael Cadoux, Bertrand Luzignant ve Arnaud Renaville’den mürekkep grup, önceki geceki konserinden yine izleyenlerini bir dakika durmaksızın dans ettirip swing’lerle coşturarak memnun ve mutlu etmeyi başardı. Üflemeli enstrümanların ve grubun vokali James Copley’in yüksek enerjisi, yıllar geçse de grubun canlı performansının gücünden hiçbir şeyini kaybetmediğini gösterdi. Daha önce İstanbul’da Babylon’da, Ankara’da ve İzmir’de sahneye çıkan grup, yeni albümleri ‘Circle’ başta olmak üzere eski albümlerinden de şarkılar seslendirdi.

Haberin Devamı

Işık sorunu

Zorlu PSM’nin yeni sahnesi Studio, sezon başından bu yana yerli ve yabancı pek çok grubu ağırlayan, İstanbul’un genç sahnelerinden. Ses sistemi ve sahne tasarımı üzerinde çok çalışıldığı daha girildiği anda anlaşılan mekânın tek eksiği ise ışık tasarımı. Sahneden yansıtılan ve seyircinin üzerini aydınlatan ışık, önceki geceki konserde de seyirciyi oldukça rahatsız etti. Böylesine küçük mekânlarda seyirci, sadece sahnedeki isimlerin parlamasını ister; gözlerine çarpıp kendilerini rahatsız eden renkli ışıkları değil...

Yine de Fransız müzik arenasının en çok rağbet gören altı ismi arasında gösterilen grup, ışık tasarımındaki bu küçük ama düzeltilebilecek hataya rağmen önceki gece müziğin sınırlarını zorladı.