Ekonomi NBK, Dünyagöz’ün yüzde 30’unu aldı

NBK, Dünyagöz’ün yüzde 30’unu aldı

02.06.2010 - 02:45 | Son Güncellenme:

Kuveytli yatırım fonu NBK Capital, Dünyagöz Hastanesi’ne yüzde 30 oranında ortak oldu.

NBK, Dünyagöz’ün  yüzde 30’unu aldı

Yeni ortaklıkla birlikte Türkiye ve yurtdışında yeni yatırımlar yapılacağı, 500 kişilik yeni istihdam sağlanacağı açıklandı.
Grubun pazardaki hakimiyetini artırmak için bir süredir sürdürdüğü stratejik ortaklık arayışı görüşmelerini tamamladığını belirten Dünyagöz Hastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Eray Kapıcıoğlu, 7-8 aydır süren ortaklık görüşmelerinin ardından National Bank of Kuwait’in iştiraki olarak kurulan NBK Capital’ın Dünyagöz’ün yüzde 30 hissedarı olduğunu bildirdi. Bu ortaklığın kendilerine çok şeyler katacağını ve yurt içi ve yurt dışında yeni yatırımlar yapılacağını söyleyen Kapıcıoğlu, Dünyagöz Hastaneleri kapsamında İzmir, Bursa, Kayseri, Antep, Adana’ya yatırım yapacaklarını, bunlara Samsun’un da eklenebileceğini anlattı.

‘Uzun dönemli yatırım’
NBK Capital Alternatif Yatırımlar Başkanı Amjad Ahmad Dünyagöz’le ortaklıklarının, Aras Kargo ve Kılıç Grubu gibi ortaklıklarının ardından Türkiye’deki en büyük yatırımları olduğunu açıkladı. Ahmad, sağlık sektörünün önümüzdeki birkaç yılda ciddi değişimler yaşayacağını bu amaçla sağlığa yatırım yaptıklarını ifade etti. Uzun vadeli bir yatırımcı olduklarını ileten Ahmad, Dünyagöz’ün dünyada ve bölgede gelecekte daha güçlü bir konuma geleceğine inandıklarını söyledi. Ahmad, “Çıkışımız ise stratejik bir ortağa satış ya da halka arz şeklinde olabilir” diye konuştu.

Yazarlar