Gündem Ne olur bu ateşi durdurun artık!

Ne olur bu ateşi durdurun artık!

06.08.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Şırnak’taki mayınlı pusuda şehit düşen Uzman Çavuş Acar ve er Pektaş ile Silopi’de nöbet kulübesinde şehit edilen Araz dün toprağa verildi. Acar’ın cenazesinde ailesi AB Bakanı Bozkır’a ‘Ne olur durdurun bu ateşi” diye yalvardı

Ne olur bu ateşi  durdurun artık

Şırnak’ta önceki gün mayınlı pusuda şehit düşen Uzman Çavuş Mehmet Acar Osmaniye’de, aslen Diyarbakırlı olan Abdülkadir Pektaş ailesinin yaşadığı İzmir’de, Silopi’de nöbet kulübesine yapılan saldırıda şehit olan er Abdulhalik Araz da memleketi Van’da toprağa verildi.

Haberin Devamı

‘Bu anneler niye ağlıyor?’

Şırnak’ta PKK’lı teröristlerin yola döşediği mayını askeri aracın geçişi sırasında patlaması ve ardından ateş açması sonucu şehit düşen Jandarma Er Abdülkadir Pektaş, İzmir’de son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine şehidin yakınlarınının yanı sıra AB Bakanı Volkan Bozkır, İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, YAŞ’a katılan Ege Ordu Komutanı Orgeneral Galip Mendi’nin yerine Ege Ordu Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümgeneral Memduh Hakbilen’in yanı sıra milletvekilleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bakan Bozkır aileye taziyelerini sunduğu sırada Anne Maile Pektaş, “Ben de Diyarbakırlıyım, Kürdüm. Bu anneler niye ağlıyor? Bunlar ne yapmaya çalışıyor” dedi.

Haberin Devamı

‘5 dakika sarılayım’

Bakan gelmeden önce, “Başbakan duy sesimi, bu terör bitsin. Başka askerler ölmesin. Silahını verin ben de kardeşimin şehit olduğu yerde çatışayım” diyen acılı abla Gurbet Pektaş taziye sırasında Bakan Bozkır’ın göğsüne başını dayayarak gözyaşı döktü ve “Ne olur bu ateşi durdurun artık” diyerek yalvardı. Kılınan cenaze namazının ardından şehit Pektaş’ın cenazesi, Kadifekale Şehitliği’nde toprağa verildi. Acar 5 bin kişi terörü lanetleyen sloganlarla uğurladı.Törende şehidin eşi Elif, tabuta sarılarak ağıt yaktı. Kendisini tabuttan ayırmaya çalışanlara, “Lütfen müsaade edin eşime 5 dakika daha sarılayım” diye yalvardı.

Barış sloganları

Silopi’de nöbet kulübesine yapılan saldırıda şehit edilen Er Abdulhalik Araz (20) Van’da toprağa verildi. Ali Paşa Mahallesi’ndeki Yurarı Norşin Cami’nde düzenlenen törene, şehidin yakınları Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, il protokolü, askerler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yakınları tabuta sarılıp gözyaşı döktü. Ayakta durmakta güçlük çeken şehit babası Sami Araz’ı Bakan Eker teselli etmeye çalıştı. Cenazeye katılan bir grup “Barış istiyoruz” sloganı atarken başka bir grup da “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” sloganları attı.