Gündem Ne zaman emekli olacağınızı internetten öğrenebilirsiniz!

Ne zaman emekli olacağınızı internetten öğrenebilirsiniz!

14.11.2016 - 12:05 | Son Güncellenme:

Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) mükellefleri internette SSK ne zaman emekli olurum uygulamasından SSK emeklilik tarihlerini öğrenebiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) internet hizmetleri ile birlikte SSK ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinde SSK emeklilik tarihi öğrenilebiliyor. SSK ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinde daha ne kadar sigortalı olarak çalışılacağı öğrenilebiliyor.

Ne zaman emekli olacağınızı internetten öğrenebilirsiniz

21.yüzyıl dünyasında artık insanların yaşamlarının her alanında internet teknolojileri ile çok daha hızlı ve çok daha kolay işlem gerçekleştirebilme şansına sahip olabilmesi mümkün oluyor. Özellikle de yaşamın her alanında etkili olabilecek modern çözüm kanalları bulunan internet hizmetleri, Türkiye’de kamu hizmetleri alanında da etkin şekilde kullanılırken online SSK ne zaman emekli olurum gibi dijital sigortalılık ve emeklilik hizmetleri ile de vatandaşlara sigortalılık ve emeklilik işlemlerinde de internet hız ve kolaylığından yararlanabilmeleri sağlanıyor.

NE ZAMAN EMEKLİ OLABİLİRİM İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Her geçen gün büyük bir hız ile gelişmekte olan modern mobil akıllı cihaz teknolojileri ile birlikte insanlar yaşamlarının her alanında internet ortamına erişim gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor. Bu yüzden de elektronik platform üzerinde yer alan ve yaşamının her alanına yönelik olarak çok önemli hizmet çözümleri sağlayacak fırsatlardan yararlanabilme şansına sahip olabilmeleri sağlanıyor. Bu çerçevede de elektronik ortam üzerinde son dönemlerde Türkiye’deki her bir kamu kurum ve kuruluşu tarafından hizmete açılmış olan çok sayıdaki dijital kamu hizmet uygulaması bulunuyor. Bu alanda Türkiye’deki en aktif ve lider kamu kurum ve kuruluşlarından birisi olan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından hizmete açılmış olan e-SGK ağı uygulamaları bulunuyor. Türkiye’de internet ortamındaki kamu hizmet ağları arasında en geniş kapsama sahip olması ile birlikte günümüzde milyonlarca vatandaşın sigortalılık ve emeklilik işlemlerini internetin hızlı ve pratik işlem fırsatlarından yararlanarak gerçekleştirebilme şansına sahip olabilmeleri sağlanıyor. Bu çerçevede de Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) internette SSK ne zaman emekli olurum hizmeti geldi.

Türkiye’de özel sektör alanında çalışmakta olan milyonlarca Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) mükellefinin en önemli hayallerinin başında gelen SSK emeklilikleri ile ilgili olarak en çok merak ettiği sorulardan birisi olan ne zaman emekli olabileceği sorusunu internet üzerinden sadece dakikalar içerisinde öğrenebilmeleri için SSK ne zaman emekli olurum hizmeti sunuluyor. Türkiye’deki özel sektör alanında çalışmakta olan milyonlarca Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) mükellefinin en çok merak ettiği sorulardan birisi olan SSK emekliliklerinin hangi tarihte olacağı bilgisine sadece dakikalar içerisinde ulaşabilme şansına sahip olabilmeleri sağlanıyor. Günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internet üzerinde yer alan e-SGK ağı uygulamalarından birisi olan SSK ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinden sadece dakikalar içerisinde SSK emeklilik şartlarına göre SSK emekliliğinin normal şartlar altında hangi tarihte olacağının öğrenilebilmesi sağlanıyor.

SSK emeklilik yaşı, hizmet süresi ve prim ödeme gün sayısı koşulları çerçevesinde SSK emeklilik tarihinin öğrenilebilmesine yardımcı olan SSK ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinde SK mükellefleri tarafından bazı kimlik ve sigortalılık bilgilerinin eksiksiz ve doğru olarak girilmesi gerekliliği bulunuyor. Bu çerçevede de SSK mükellefleri tarafından SSK ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinde öncelikli olarak cinsiyet, doğum tarihi, hizmete başlama tarihi, erken yaşlanma ve malullük durumu bilgilerinin girilmesi gerekliliği bulunuyor. Bu bilgilerin ardından ise SSK ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinde SSK prim ödeme gün sayısı, diğer sandıklara ait gün sayısı, fiili hizmet süresi, askerlik/sanatçı gün sayısı, yurtdışı gün sayısı ve 3600 günün doldurulduğu tarih bilgilerinin girilmesi gerekliliği bulunuyor.