Gündem Ne Zaman Emekli Olurum Hesaplamasıyla Erken Emeklilik Durumunuzu Sorgulayın!

Ne Zaman Emekli Olurum Hesaplamasıyla Erken Emeklilik Durumunuzu Sorgulayın!

23.02.2015 - 14:01 | Son Güncellenme:

Ne zaman emekli olurum uygulaması sayesinde erken emeklilik tarihinizi kolayca öğrenebilirsiniz. Erken emeklilik hesaplamaları için oluşturduğumuz haberimizi inceleyerek ne zaman emekli olurum uygulamasını kolayca kullanabilirsiniz!

Ne Zaman Emekli Olurum Hesaplamasıyla Erken Emeklilik Durumunuzu Sorgulayın

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun birçok alanda düzenlemiş olduğu hizmetlerden bir başkası da emeklilik ve emekliler ile ilgili hizmetleridir. Sizler için araştırdığımız ve düzenlediğimiz bu yazımızdan emeklilik hesaplaması ile ilgili detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM?

EMEKLİLİK YAŞI

Rahat ve ekonomik anlamda bağımlı olmadan bir yaşlılık geçirmek için, emeklilik çok önemli bir olaydır. Bu nedenle ne zaman emekli olunacağı her zaman merak edilen bir konu olmuştur. SGK’nın bu uygulaması sayesinde bağlı olduğunuz kuruma göre emeklilik tarihinizi hesaplatabilirsiniz.

İlk önce 4A yani SSK’ya bağlı olarak çalışan vatandaşlar için düzenlenmiş olan emeklilik hesaplamasına değinelim;

Prim ve hizmetlerinizi sorgulatarak hesaplama işleminize başlayabilirsiniz. Bunun nedeni SSK’dan emekli olabilmeniz için, tamamlamanız gereken sigortalılık sürenizin (Hizmet Yılı), tamamlamanız gereken emeklilik yaşınızın ve tamamlamanız gereken prim miktarınızın olmasıdır. Bu işlemi yaptıktan sonra ise SGK'nın resmi internet adresine giriniz. Buradan, ‘4A Ne Zaman Emekli Olurum’ programına girip; Doğum tarihinizi, İşe giriş tarihinizi, İlk tescil tarihinizi ve, Prim günlerinizi ilgili alanlara yazınız. Bunun yanı sıra SSK’da emeklilik hesaplamasında ilk işe giriş tarihiniz de önemlidir. Çünkü hesaplama bu bilgiye göre yapılır. Buna göre ilk işe başlama tarihinizi de öğrenip işlem yapınız.

Haberin Devamı

Şimdi de 4B yani BAĞ-KUR’a bağlı olarak çalışan vatandaşlar için düzenlenmiş olan emeklilik hesaplamasına değinelim;

Öncelikle size verdiğimiz internet adresine giriş yapınız ve buradan ‘4B Ne Zaman Emekli Olurum’ uygulamasına girip; Emeklilik türünüzü, Cinsiyetinizi, Doğum tarihinizi, Maluliyet durumunuzu, Maluliyet derecenizi, Erken yaşlanma durumunuz varsa onun bilgisini, Bakıma muhtaç malül çocuğunuz varsa onun bilgisini, ilgili alanlara yazıp ‘tamam’ seçeneğine tıklayınız.

Son olarak, 4C yani Emekli Sandığı kurumuna bağlı olarak çalışan vatandaşların kullanımı için düzenlenmiş olan emeklilik hesaplamasından bahsedelim;

Diğer uygulamalardan farklılık gösteren bu uygulamada kadınlar ve erkekler için farklı tarih ve yaşlar baz alınarak emeklilik hesaplaması yapılmaktadır. Buna göre bayanlar için 58 ve erkekler için 60 yaşını doldurma şartı vardır. Burada hesaplama yapmak için ise yukarıdaki bağlantı adresine giriş yapınız ve ardından; Doğum tarihinizi, Cinsiyetinizi, Hizmet başlangıç ve bitiş tarihinizi sisteme yazınız.