Gündem Ne Zaman Emekli Olurum Hizmetleriyle Emeklilik Bilgileri Ve Emeklilik Tarihi Öğrenme İşlemleri

Ne Zaman Emekli Olurum Hizmetleriyle Emeklilik Bilgileri Ve Emeklilik Tarihi Öğrenme İşlemleri

07.07.2015 - 15:42 | Son Güncellenme:

Ne zaman emekli olurum uygulamalarını kullanarak emeklilik hesaplamalarınızı kolayca yapabilirsiniz. Ne zaman emekli olurum uygulamaları nasıl kullanılır ve ne zaman emekli olurum uygulamaları hakkında tüm detaylar haberimizde!

Ne Zaman Emekli Olurum Hizmetleriyle Emeklilik Bilgileri Ve Emeklilik Tarihi Öğrenme İşlemleri

Bir şekilde içine düşmüş olduğumuz iş yaşamı boyunca, belki de hep daha iyi bir yaşamın mümkün olacağını hayal ederek, çalışmaya devam etmekteyiz. Tabi bu düşünce çoğu zaman bir ütopyadan öteye geçememektedir. Fakat emeklilik adı verilen bir gerçek vardır ki, geç de olsa hayatımıza katılır ve daha konforlu bir yaşam şeklindeki hayalimizi gerçekleştirmemize yardımcı olabilir. Ama maalesef, emeklilik hayallerimiz her zaman gerçekleşmek durumunda değildir. Çünkü her sigortalı olarak çalışan vatandaş, aynı şartlara ve imkanlara sahip olarak emekli olamaz. Kaldı ki, emeklilik maaşları da, pek iç açıcı değildir. Öyle ki, çoğu emekliye ayrılan vatandaş, yaşamını idame ettirebilmek için, çalışma yaşamına devam etmeyi tercih etmektedir. Yani, her durumda mücadele etmek durumunda kalmaktayız. İşte böyle emeklilik hayalleri kuran vatandaşlar, ne zaman ya da hangi tarihte emekli olabileceğini merak etmektedir.

Haberin Devamı

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM UYGULAMASI İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİLİK YAŞI HESAPLAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

Vatandaşlar, kendileri bir takım hesaplamalar yaparak, ortalama olarak ne zaman emekli olabileceklerini öğrenmeye çalışmaktadır. İşte bu doğrultuda, devletin de geliştirmiş olduğu bir takım uygulamalar söz konusudur. Devletin, emeklilik tarihi hesaplanması ile ilgili geliştirmiş olduğu uygulamanın adı, "Ne Zaman Emekli Olurum"şeklindedir.

Ne zaman emekli olurum uygulaması, internet üzerinden vatandaşların hizmetine sunulmaktadır ve emeklilik hesaplaması, SGK’nın her bir alt birimi için farklı şekillerde gerçekleştirilmektedir. Sizler için hazırlamış olduğumuz bu haberimizi sonuna kadar okuduğunuz takdirde; SSK yani yeni adı ile 4A, BAĞ-KUR yani yeni adı ile 4B ve Emekli Sandığı yani yeni adı ile 4C kurumları için farklı şekillerde düzenlenmiş olan, emeklilik hesaplamasının bilgisine ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı

SSK yani 4A kurumu için "Ne Zaman Emekli Olurum"

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun yani SGK nın, alt birimlerinden biri olan SSK yani 4A kurumuna bağlı olarak çalışmakta olan vatandaşlar, şimdi anlatacağımız gibi, ne zaman emekli olabileceklerini, gerçeğe en yakın şekilde hesaplayabilmektedirler. Bu durumda, SSK yani 4A kurumuna bağlı olarak çalışan vatandaşlar, şu şekilde emeklilik hesaplaması işlemlerini yapabilirler;

İnternet aracılığı ileSSK yani 4A kurumuna göre emeklilik hesaplaması yapabilmek için, ilk önce, http://uyg.sgk.gov.tradresine giriş yapınız.

Hemen sonrasında, burada yer alan"4A Ne Zaman Emekli Olurum" uygulamasına giriş yapınız.

Daha sonraki aşamada; "doğum tarihinizi""işe giriş tarihinizi" "ilk tescil tarihinizi"ve"prim günlerinizi" sistemde yer alan bu bölümlere yazınız.

Bu arada, SSK yani 4A birimi üzerinden emeklilik hesaplaması yapmadan önce eğer bilmiyorsanız; prim, hizmet ve işe başlama tarihi bilgilerinizi öğrenmenizi tavsiye ederiz. Çünkü emeklilik hesaplaması yapılırken, görüldüğü üzere, bu bilgiler sizden istenmektedir.

BAĞ-KUR yani 4B kurumu için "Ne Zaman Emekli Olurum"

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun yani SGK nın, alt birimlerinden biri olan BAĞ-KUR yani 4B kurumuna bağlı olarak çalışmakta olan vatandaşlar, şimdi anlatacağımız gibi, ne zaman emekli olabileceklerini, gerçeğe en yakın şekilde hesaplayabilmektedirler. Bu durumda, BAĞ-KUR yani 4B kurumuna bağlı olarak çalışan vatandaşlar, şu şekilde emeklilik hesaplaması işlemlerini yapabilirler;

İnternet aracılığı ile, BAĞ-KUR yani 4B kurumuna göre emeklilik hesaplaması yapabilmek için, ilk önce, http://uyg.sgk.gov.tradresine giriş yapınız.

Hemen sonrasındaki aşamada, burada yer alan"4B Ne Zaman Emekli Olurum" uygulamasına giriş yapınız.

Daha sonraki aşamada;"Emeklilik türünüzü" "Cinsiyetinizi" "Doğum tarihinizi" "Maluliyet durumunuzu" "Maluliyet derecenizi" "Erken yaşlanma"durumunuz varsa onun bilgisini ve "Bakıma muhtaç malül çocuğunuz" varsa onun da bilgisini,sistemde yer alan ilgili bölümlere yazınız.

Son olarak, "tamam" seçeneğine tıklayınız.

Emekli Sandığı yani 4C kurumu için "Ne Zaman Emekli Olurum"

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun yani SGK nın, alt birimlerinden biri olan Emekli Sandığı yani 4C kurumuna bağlı olarak çalışmakta olan vatandaşlar, şimdi anlatacağımız gibi, ne zaman emekli olabileceklerini, gerçeğe en yakın şekilde hesaplayabilmektedirler. Bu durumda, Emekli Sandığı yani 4C kurumuna bağlı olarak çalışan vatandaşlar, şu şekilde emeklilik hesaplaması işlemlerini yapabilirler;

Haberin Devamı

İnternet aracılığı ile, Emekli Sandığı yani 4C kurumuna göre emeklilik hesaplaması yapabilmek için, ilk önce, http://uyg.sgk.gov.tradresine giriş yapınız. Ardından ise;"Doğum tarihinizi" "Cinsiyetinizi" ve "Hizmet başlangıç ve bitiş tarihinizi"sistemde bulunan ilgili alanlara yazınız.

Sizlerin de gördüğü üzere, emeklilik hesaplaması yapılması adına faaliyet gösteren, Ne Zaman Emekli Olurum uygulaması, her üç kurum için de oldukça pratik bir şekilde yapılabilmektedir. Çok az bir internet kullanımı bilgisine sahip her vatandaş, bu anlatmış olduğumuz şekli ile, ne zaman emekli olabileceklerini hesaplayabilirler.

Yazarlar