Gündem Ne Zaman Emekli Olurum Sorgulaması Ve Emeklilik Yaşı Öğrenme

Ne Zaman Emekli Olurum Sorgulaması Ve Emeklilik Yaşı Öğrenme

02.07.2015 - 11:15 | Son Güncellenme:

Ne zaman emekli olurum uygulamalarını kullanarak emeklilik yaşınızı kolayca öğrenebilirsiniz. Ne zaman emekli olurum uygulamaları nasıl kullanılır ve ne zaman emekli olurum uygulamaları hakkında tüm ayrıntılar haberimizde!

Ne Zaman Emekli Olurum Sorgulaması Ve Emeklilik Yaşı Öğrenme

Vatandaşlarımız çalıştığı süre içerisinde ne zaman emekli olabileceklerini hep merak etmektedir. Çalışan vatandaşlar emeklilik için bağlı oldukları kuruma belli primler ve sigortalar ödemektedir. Bu prim ve sigortalar belli bir miktara ulaşınca ve emeklilik yaşı gelince vatandaşlar emekli olabilirler. Emeklilik için ödenen bu primler sayesinde bağlı olduğumuz kurum hastane masrafları ve kaza gibi durumlarda bütün masrafları karşılamaktadır. Önceden bu primler bağlı olduğumuz kuruma ödenirken artık tüm kurumların birleşmesiyle kurulan Sosyal Güvenlik Kurumuna ödenmektedir. Sosyal Güvenlik Kurumu SSK, Bağ-Kur ve Emekli sandığı kurumlarının 2006 yılında tek bir çatı altında toplanmasıyla oluşmuştur. SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı kurumuna bağlı vatandaşların bütün işlemlerini artık Sosyal Güvenlik Kurumlarında yapmaktadırlar. Önceden bütün işlemler kuruma giderek sıra bekleyerek yapılırken teknoloji ve internetin gelişmesi ile birlikte Sosyal Güvenlik Kurumundaki işlemlerin hepsi internet üzerinden yapılabilmektedir. Sosyal Güvenlik Kurumu internet sitesinden emeklilik hakkında çoğu bilgiye ulaşabiliriz.

Haberin Devamı

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM UYGULAMASI İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİLİK YAŞI HESAPLAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

Sosyal Güvenlik Kurumunun uygulamalarından bir tanesi de ne zaman emekli olurum uygulamasıdır. Bu uygulama ile birlikte çalışırken ne zaman emekli olabileceğimizi öğrenebiliriz. Uygulama ile birlikte ne zaman emekli olacağımızı hesaplamadan önce bilmemiz gereken bazı bilgiler vardır. Sigortalı çalıştığınız gün sayısı, sigortalı işe ilk giriş tarihiniz ve çıkış tarihiniz, SSK prim ödenen gün sayısı gibi bilgiler hesaplama işleminde gereklidir. Bu bilgileri yine Sosyal Güvenlik Kurumun hizmet dökümü belgesinden ulaşabiliriz. Bu bilgileri edindikten sonra ne zaman emekli olurum uygulamasını kullanabilirsiniz. Emeklilik yaşı hesaplama işlemi bağlı olduğunuz kuruma göre farklılıklar gösterse de her 3 kurum içinde benzer şekillerde kullanılmaktadır.

Haberin Devamı

SSK kurumuna bağlı vatandaşlar çalıştıkları süre zarfında çalıştıkları kurum tarafından bağlı oldukları kuruma sigorta ödenmektedir. Bu sigorta sayesinde SSK kurumu altında çalışan vatandaşların hastane ve kaza masraflarını Sosyal Güvenlik Kurumu ödemektedir. Ayrıca bu sigorta sayesinde vatandaşlar emeklilik yaşı geldiğinde emekli olabilmektedirler. SSK kurumuna bağlı vatandaşlar ne zaman emekli olabilecekleri öğrenebilmek için ilk olarak Sosyal Güvenlik Kurumunun ne zaman emekli olurum uygulamasına giriş yapılır. Uygulamaya giriş yapıldıktan sonra ne zaman emekli olabileceğimizi öğrenebilmek için bazı sigorta bilgilerine ihtiyaç vardır. İlk olarak uygulamada cinsiyet girilmelidir. Ardından doğum tarihiniz ve hizmete başlangıç tarihinizi gün, ay ve yıl olarak girmelisiniz. Sağ tarafta bulunan maluliyetiniz var mı seçeneğine eğer maluliyet durumunuz var ise evet yok ise hayır seçmelisiniz. Erken yaşlanma durumunuz var ise yine aynı şekilde evet yok ise hayır seçeneğini seçmelisiniz. Bu bilgiler girildikten sonra mevcut bilgileri kısmına SSK prim ödenen gün sayısı bilgisini, diğer sandıklara ait gün sayısını, askerlik gün sayısını, fiili gün sayınız, yurtdışı gün sayınız ve 3600 günün doldurulduğu gün tarih gün,ay ve yıl olarak girildikten sonra gönder linkini tıkladığımız zaman SSK kurumundan ne zaman emekli olabileceğimizi öğrenebiliriz.

Haberin Devamı

Bağ-Kur kurumu altında çalışan vatandaşlar ne zaman emekli olabileceklerini öğrenebilmek için ilk olarak Sosyal Güvenlik Kurumunun ne zaman emekli olurum uygulamasına giriş yapmalıdır. Uygulamaya giriş yaparken Bağ-Kur kurumu için olan uygulamaya giriş yapılması dikkat edilmelidir. Uygulamaya giriş yapmadan önce maluliyet durumunuz varsa derecesini bilmeniz gerekmektedir. Uygulamaya giriş yaptıktan sonra ilk olarak emeklilik türünüzü tam veya kısmi seçeneklerinden birisini seçerek cinsiyetinizi de erkek veya kadın seçeneklerinden birisine seçmeliyiz. Ardından doğum tarihinizi gün, ay ve yıl olarak gerekli olan yere girilmelidir. Bu bilgiler girildikten sonra özel durum bilgileri kısmında maluliyet durumunuz var ise belirtmelisiniz ve hemen altında maluliyet derecesini de belirtmelisiniz. Erken yaşlanma durumunuz var ise onu da belirmelisiniz. Bakıma muhtaç malul çocuğunuz var ise belirtilmeli ve 2008 yılından sonra kaç gün bakıldığı sisteme girilmelidir. Bu bilgilerin hepsi girildikten sonra tamam linkini tıkladığımızda Bağ-Kur kurumu altında çalışan vatandaşlar ne zaman emekli olabileceklerini öğrenebilirler.

Haberin Devamı

Emekli sandığı kurumu altında çalışan vatandaşlar ne zaman emekli olabileceklerini öğrenebilmek için ilk olarak Sosyal Güvenlik Kurumunun ne zaman emekli olurum uygulamasına giriş yapılmalıdır. Uygulamaya giriş yapmadan önce hizmet türünüzü ve hizmete başlangıç tarihi ve bitiş tarihinizi gün, ay ve yıl olarak bilmelisiniz. Bu bilgileri öğrendikten sonra uygulamaya giriş yapılmalıdır. Uygulamaya giriş yaptıktan sonra ilk olarak doğum tarihinizi gün, ay ve yıl olarak girmelisiniz ve cinsiyetinizi seçmelisiniz. Hizmet sürenizin 2002 yılına kadar olan ve 2002 yılından sonra olan kısımlarını girmelisiniz. Hizmete başlangıç ve bitiş tarihleri de girildikten sonra hesapla linkini tıkladığımızda emekli sandığı kurumu altında çalışan vatandaşlar ne zaman emekli olabileceklerini öğrenebilirler.