Gündem Neden elini kolunu sallayarak geziyor?

Neden elini kolunu sallayarak geziyor?

13.06.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Okmeydanı Cemevi’nde başından vurularak ölen Uğur Kurt’un davasında anne Güllünaz Kurt, oğlunu vuran sanık polisin tutuklanmasını isteyerek, “O neden elini kolunu sallayarak geziyor?” diye tepki gösterdi

Neden elini kolunu  sallayarak geziyor

Okmeydanı’nda Berkin Elvan’ın ölümünü protesto eden göstericiler ile polis arasında çıkan çatışmalar sonucunda Okmeydanı Cemevi’nde bir akrabasının cenazesine katılan Uğur Kurt polisin açtığı ateş sonucu başından vurularak hayatını kaybetmişti.

Haberin Devamı

Olayın ardından İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın dünkü duruşmasında sanık Sezgin Korkmaz ile Uğur Kurt’un annesi, babası ve eşi katıldı. Duruşmada, olay günü sanık Korkmaz ile aynı aracın içinde olan polis memuru Burak Aytekin tanık olarak dinlendi. Olaylara müdahale ettikleri sırada aracın üzerinde bulunan mazgaldan içeri molotof kokteyli atıldığını söyleyen Aytekin, “Aracın içi yanmaya başladı. Bu sırada silah sesleri gelmeye başladı. Sanık, yanına gittiğimde havaya ateş ediyordu” dedi. Sanık avukatı Tolga Yurdakul’un, “Sanığın ateş ettiğini gördünüz mü?” sorusu üzerine tanık polis, “Beyanım yanlış anlaşılmış olabilir. Ben geldiğimde, sanık havaya ateş etmiyordu. Atış bitmişti” dedi.

Haberin Devamı

‘Havaya 4 el ateş etti’

Olay sırasında cadde üstündeki bir kafede oturduğunu ve yaşananları gördüğünü anlatan tanık Yusuf Gülen de şunları söyledi:

“Ben shortlanda 15-20 metre mesafedeydim. Karşı sokaktan molotof kokteyli geldi. Aracın ön tarafı ateş aldı. Aracın sağ tarafındaki kapı açıktı ve kapıyı kendine siper eden biri, iki eliyle tuttuğu silahı cemevine doğru yönelterek 4 el ateş ettiğini gördüm. Yapma diye ses gelince bu kez o kişi havaya ateş etmeye başladı. Sonra çocuk vuruldu denildi. Cemevine gittim. Maktul bahçede yatıyordu.” dedi

Doktordan acı sözler

Uğur Kurt’un başsağlığı için gittiği cemevindeki cenazenin sahibi Hülya Hürmet Özcan da duruşmada tanık olarak dinlendi. Kurt’u daha önceden tanımadığını söyleyen Özcan, “Bana içtenlikle başsağlığı diledi. İçimden ne kadar iyi bir insan diye düşünürken iki dakika bile geçmemişti ki vuruldu, yerde yatıyordu” dedi. Doktor olduğunu ve Kurt’a müdahale etmeye çalıştığını anlatan Özcan, “20 yıllık meslek hayatım boyunca ilk defa bir hastayı bırakıp kaçmak zorunda kaldım” dedi.

Polis tutuklansın talebi

Tanıkların ardından Kurt ailesinin avukatı Turgut Kazan, sanığın havaya ateş ettiğinin doğrulanmadığını, bu nedenle eylemin “olası kastla öldürme” suçunu oluşturacağını söyleyerek, sanık polisin tutuklanmasını talep etti. Kurt’un annesi Güllünaz Kurt ise, “Benim çocuğumun hiçbir suçu yoktu. O neden elini kolunu sallayarak geziyor” dedi. Ara kararını açıklayan mahkeme sanık polis memuru Sezgin Korkmaz’ın tutuklanma talebini reddederek duruşmayı erteledi.