Teknoloji Netflix'ten içerik izlerken ne kadar veri harcıyorsunuz?

Netflix'ten içerik izlerken ne kadar veri harcıyorsunuz?

16.03.2017 - 15:01 | Son Güncellenme:

Netflix’le, binlerce özgün ve lisanlı dizi, film, belgesel ya da stand-up programını, internet bağlantılı herhangi bir cihazdan dilediğiniz şekilde ve sıklıkla izleyebiliyorsunuz. Peki birbiri ardına dizi bölümlerini veya film izlerken kullandığınız veri miktarını kontrol edebileceğinizi biliyor muydunuz?

Netflixten içerik izlerken ne kadar veri harcıyorsunuz

Netflix’i Wi-Fi bağlantısı üzerinden izliyorsanız veri kullanımınız bant genişliğinize göre otomatik olarak ayarlanıyor. Ancak manuel ayarlarla adil kullanım kotasına takılmamak için ek önlem alabilirsiniz. Diğer yandan Netflix'i mobil internet paketi üzerinden izliyorsanız, aşağıdaki adımları uygulayarak ay sonunda sürpriz bir faturayla karşılaşma derdinden kurtulabilirsiniz.

Netflix’i Wi-Fi üzerinden izliyorsanız…

Haberin Devamı

Netflix'te film veya dizi izlerken standart çözünürlükteki yayınlar için saatte yaklaşık 1 GB; HD yayınlar için ise yaklaşık 3 GB veri kullanılır. Sıkı bir izleyiciyseniz, bu durum ay sonundaki internet kullanımınızda sizi sınırlayabilir. Sorun yaşamamak için “Hesabınız” sayfasına gidip “Profilim” bölümünde “Yürütme Ayarlarını” seçerek veri kullanım ayarlarını manuel olarak değiştirebilirsiniz. Değişikliklerin uygulanması 8 saat sürebilir. Unutmayın, veri kullanımının kısıtlanması, Netflix izlediğinizde aldığınız video kalitesini etkileyebilir.

Netflix’te dört veri kullanımı seçeneği bulunuyor:

Netflixten içerik izlerken ne kadar veri harcıyorsunuz

Netflix’i mobil veri üzerinden izliyorsanız…

Netflix kullanacağınız mobil veri miktarını belirleyebilmenizi sağlıyor. Bu ayarı cep telefonu ya da tabletinizdeki Netflix uygulamasında yapabilirsiniz. Menü ikonunu seçin, “Uygulama Ayarları”na gelin, “Hücresel Veri Kullanımı” sekmesini ardından da tercih ettiğiniz ayarı seçin.

Haberin Devamı

Netflix uygulamasında altı seçenek karşınıza çıkacak:

Netflixten içerik izlerken ne kadar veri harcıyorsunuz

Yukarıda saydıklarımızdan istediğinizi seçip, kabarık faturalardan veya kota aşım derdinden kurtulabilirsiniz.