Zonguldak Nevruz Bayramı Kutlanıyor

Nevruz Bayramı Kutlanıyor

21.03.2018 - 19:02 | Son Güncellenme:

.

Nevruz Bayramı Kutlanıyor

ZONGULDAK (AA) - Ereğli ilçesinde Nevruz Bayramı, çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Haberin Devamı

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Ereğli Eğitim Fakültesi'nde gerçekleştirilen etkinlikte, nevruz ateşi yakılarak ateşin üzerinden atlandı, öğrenciler halay çekti.

BEÜ Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Azar, etkinlikte yaptığı konuşmada, tabiatın yeniden canlanışının simgesi olan nevruzun yüzyıllardır çok geniş bir coğrafyada, ırk, din, dil ve etnik köken ayrımı gözetmeksizin yerel renk ve inanışlarla kutlandığını ifade etti.

Nevruzun her ülkede farklı dille kutlandığını anlatan Azar, şunları kaydetti:

"Nevruz, sevgi, barış, kardeşlik ve yaşama sevincidir. Bir ortak kültür ve zenginlikler yumağı olan bu anlamlı bayramı sonsuza dek kutlayabilmemiz, bireysel ve toplumsal sevgi, saygı, hoşgörü, birlik, barış, kardeşlik, dayanışma ve yardımlaşma içinde yaşama isteğimize ve sevincimize bağlıdır. Bizlerin görevi, ortak kültür birliğimizin simgelerinden biri olarak asırlardan beri kutladığımız bu değerimize sahip çıkmak, özüne uygun olarak yaşamak, yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmaktır. Çünkü bizler bir bütünün, bir vatanın, aynı ulusun, aynı mezhebin mensuplarıyız."

Haberin Devamı

Etkinliğe Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz, AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, daire müdürleri ile öğrenciler katıldı.