Nevşehir Nevşehir'deki Fetö/Pdy Davası

Nevşehir'deki Fetö/Pdy Davası

11.05.2017 - 16:28 | Son Güncellenme:

Örgüte bağlı kurumların avukatı iki zanlı hakim karşısına çıktı

Nevşehirdeki Fetö/Pdy Davası

NEVŞEHİR (AA) - Nevşehir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan dava açılan 2 avukatın yargılanmasına başlandı.

Haberin Devamı

Nevşehir 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın duruşmasına, avukatlardan Oğuz Ç. tutuklu bulunduğu Akşehir T Tipi Cezaevinden, Mehmet İlker İ. ise Sivas E Tipi Kapalı Cezaevinden SEGBİS (Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi) ile katıldı.

Örgüte bağlı Bank Asya ve Lara Kolejinin avukatlığını yapan ve hakkında "terör örgütüne üye olmak, finansman sağlamak ve ByLock kullanmak" suçlarından dolayı dava açılan Mehmet İlker İ. savunmasında hakkındaki suçlamaları kabul etmedi.

Etkin pişmanlıktan faydalanmak istediğini belirten Mehmet İlker İ. 2006 yılında FETÖ'ye ait iki şirketin avukatlığını aldığını, 15 Temmuz gecesi FETÖ'nün bir terör örgütü olduğunu anladığını, 18 Temmuz'da şirketlerin avukatlığından istifa ettiğini anlattı.

Haberin Devamı

ByLock programını kullandığının hatırlatılması üzerine Mehmet İlker İ, uygulamayı telefonuna örgütün İç Anadolu'daki şirketlerin avukatlarından sorumlu olan avukat Ali Fuat Y'nin kurduğunu söyledi.

Mehmet İlker İ. savunmasına şöyle devam etti:

"2014 yılında dershanelerin kapatılması gündeme gelince Ali Fuat Y. bizimle toplantı yaptı. Benim telefonuma ByLock programını kurmak istedi, avukatların bilgi paylaşma programı olduğunu söyledi. Benim telefonum programı kabul etmeyince SIM kartımı çıkarıp başka telefona taktı. O telefonu da bana verdi. İki telefon kullanmaya başladım. Dershanelerin kapatılmasıyla ilgili bilgi ve veriler geliyordu. ByLock üzerinden sadece Ali Fuat Y'den mesaj geliyordu. Onun dışında kimseden mesaj almadım."

Kendisine FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ile doğrudan görüşme teklif edildiğini ifade eden Mehmet İlker İ, sempati duymadığı için kabul etmediğini, Ali Fuat Y. başkanlığındaki bir avukat kafilesinin 2014 ve 2015 yıllarında iki defa ABD'ye gittiğini belirtti.

Mehmet İlker İ'nin yoğun olduğu dönemlerde örgütün şirketlerine ait bazı dava dosyalarını meslektaşı ile aralarındaki yardımlaşma nedeniyle kendisinin takip ettiğini ifade eden Oğuz Ç. ise örgütle hiçbir bağının olmadığını, örgüte üye olma suçunu kabul etmediğini kaydetti.

Sanık Oğuz Ç'nin tahliye edilerek tutuksuz yargılanmasına karar veren mahkeme, duruşmayı erteledi.