Gündem New York Times Anadolu yakasını keşfetti!

New York Times Anadolu yakasını keşfetti!

31.08.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

ABD’nin önde gelen gazetelerinden New York Times, İstanbul Anadolu yakasında gidilmesi gereken yerleri derledi. Listede Beylerbeyi Sarayı’ndan Barış Manço müzesine birçok alternatif yer alıyor

New York Times  Anadolu yakasını  keşfetti

ABD’de yayımlanan New York Times gazetesi, İstanbul’un Anadolu yakasında geçirilen 36 saati seyahat ekine taşıdı. Gazete, İstanbul’u Türkiye’nin kültür başkenti olarak tanımlarken Anadolu yakasına da övgüler yağdırdı. Yakanın daha temiz, kendi içerisinde daha korunaklı ve daha yeşil olduğu vurgulanırken, çok kültürlü bir hayat tarzı olmasına, renkli gece hayatına ve lezzetli tadların yer aldığı restoranlara dikkat çekildi. Gazete, Anadolu yakasında tura çıkmak isteyenler için farklı önerilerde bulundu. Gezintiye Beykoz ilçesinin Çubuklu sırtlarında yer alan Hidiv Kasrı’yla başlayan ekip buradan Küçüksu Kasrı’na geçilerek Sultan Abdülmecit tarafından yaptırılan bu tarihi yapıların görülmesini önerdi. Buradan Çengelköy’de bulunan Tapasuma Restoran’da Türk mutfağını tadan NYT muhabirleri, Boğaz manzarasından ne kadar etkilendiklerini de sayfalarına taşıdı.

Haberin Devamı

Moda’da kahvaltı

İkinci günlerine Anadolu Yakası’nda devam eden ekip, Beylerbeyi Sarayı’nı ziyaret etti. Mutlaka görülmesi gereken yerler arasında övgüyle bahsedilen saray gezintisinin ardından Kuzguncuk’taki Rum Ortodoks ve Ermeni kiliselerini gezen muhabirler daha sonra Kuzguncuk Balıkçısı’nda deniz ürünlerinin tadına baktı. Buradan Büyük Çamlıca Tepesi’ne çıktıklarını aktaran gazete, bölgede inşaatı devam eden camiye dikkat çekerken, bölgede yoğunluklu olan Arap turistler ve muhafazakar Türklerden de bahsetti. Anadolu Yakası turunda NYT, Süreyya Opera Evi’nin mutlaka görülmesi gerektiğini aktarırken, Moda’da yapılan sokak gezintilerinden de övgüyle söz etti.

Yazarlar