Dünya New York’un yüreği ağzına geldi: 1 ölü, 22 yaralı

New York’un yüreği ağzına geldi: 1 ölü, 22 yaralı

19.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

New York’ta kaldırıma çıkan araç yayalara çarptı: 1 kişi öldü, 19 kişi yaralandı. Akla DAEŞ’in aynı tip eylemleri gelince New York’lular terör korkusu yaşadı, daha sonra yapılan açıklamalarla rahat bir nefes aldılar

New York’un  yüreği ağzına geldi: 1 ölü, 22 yaralı

ABD’nin New York şehrindeki ünlü Times Meydanı’nda bir araç yayalara çarptı. Yerel saatle 16.00 sıralarında ve koyu kırmızı renkli sedan otomobil ile gerçekleşen olayda, en az bir kişi öldü, 22 kişi yaralandı. Olayın oluş biçimi daha önce Almanya ve İngiltere’de DAEŞ’in gerçekleştirdiği eylemleri akla getirdi. Görgü tanıkları, aracın ters yönde gittikten sonra yayalara vurduğunu ve hareketlerinin “kasıtlı göründüğünü” söyledi.

New York Belediye Başkanı Bill De Blasio, 1 kişinin öldüğü, 22 kişinin yaralandığı olayın terör saldırısı olduğuna dair bir iz bulunmadığını açıkladı. De Blasio, düzenlediği basın toplantısında, “Bunun terör eylemi olduğuna dair hiçbir gösterge yok” dedi. Başkan, yaralanların tedavi altına alındığını, 4 kişinin durumunun kritik olduğunu belirtti.

Blasio sürücünü 26 yaşında Latin Amerika kökenli olduğunu ve alkol testine alındığını belirtti. Gözaltına alınan sürücünün daha önce alkollü ya da uyuşturucu madde etkisi altında araç kullanmaktan sabıkalı olduğu iddia edildi.

Sürücü, alkollü çıktı

Times Meydanı’nda kaldırımda yürüyen yayaların arasına dalan ve 1 kişinin ölümüne, 22 kişinin de yaralanmasına yol açan kişinin kimliği belli oldu. Olayda terör saldırısı olasılığı bulunmadığı, Latin Amerika kökenli sürücü Richard Rojas’ın alkollü olduğu belirtildi.