Tokat NİKSAR’DA “SÜT SIĞIRCILIĞI HİBE DESTEĞİ” ANLATILDI

NİKSAR’DA “SÜT SIĞIRCILIĞI HİBE DESTEĞİ” ANLATILDI

01.05.2015 - 11:57 | Son Güncellenme:

.

NİKSAR’DA “SÜT SIĞIRCILIĞI HİBE DESTEĞİ” ANLATILDI

Tokat’ın Niksar ilçesinde “Süt Sığırcılığı Hibe Desteği” Bilgilendirme Toplantısı yapıldı.
Tarım ve Kırsal Kalkınma Kurumu(TKDK) Tokat İl Koordinatörlüğü ve Niksar İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü işbirliği ile ilçeye bağlı Mahmudiye köyünde “Süt Sığırcılığı Hibe Desteği” bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
TKDK kurumu tarafından verilen “Süt Sığırcılığını Hibe Desteği” konulu toplantı TKDK Tokat İl koordinatörü Ferit yazar, Niksar İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Namık Özdüzgün, İlçe Müdürlüğü teknik personeli Ali Osman Türker Mahmudiye Köyü Muhtarı Ömer Atmaca ve yatırımcı süt üreticilerinin katılımı ile yapıldı.
Niksar’ın en yüksek hayvan sayısına sahip Mahmudiye köyündeki süt hayvanı yetiştiricilerinin modern usullerde AB kriterlerine uygun hayvancılık yaparak hayvancılığın gelişmesine katkı sağlamak amacıyla 2015 yılında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün yüzde 65 hibe destekli toplantısında İl Koordinatörü Ferit Yazar tarafından hibe desteğinin şartları ve kriterleri hakkında bilgilendirme sunusu yaptı. Daha sonra konu uzmanları tarafından önceki destek kalemlerinden yararlanan işletmeler tanıtıldı ve bu yıl başvuracak yatırımcıların neler yapması gerektiği anlatıldı.
Niksar İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Namık Özdüzgün ise bakanlığın bu destek kalemi hakkında ilçede süt hayvanı yetiştiricilerini bilgilendirmeye çalıştıklarını belirterek, çiftçilerin bu hibe desteğinden yararlanmaları, ilçedeki hayvancılığın modern yetiştiricilik haline gelmesine katkı sağlayacağını söyledi.
Özdüzgün ayrıca bilgilendirme toplantısına katılan Tarım ve Kırsal Kalkınma Kurumu İl Koordinatörlüğü kurum ve personellerine ve katılımcı süt üreticilerine teşekkür etti.