Gündem Nimet Abla’da umut kuyruğu

Nimet Abla’da umut kuyruğu

05.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Milli Piyango yılbaşı ikramiyesinin biletlerinin satışa sunulmasıyla birlikte Türkiye’nin en ünlü bayilerinden olan Nimet Abla’nın önünde yüzlerce metrelik kuyruk oluşmaya başladı

Nimet Abla’da umut kuyruğu

Her yıl milyonlarca kişinin hayallerini süsleyen Milli Piyango yılbaşı çekilişinin biletleri satışa sunuldu. Bu sene tam bilet 60, yarım bilet 30, çeyrek bilet 15 liradan satılıyor. 60 milyonluk ikramiye tam bilete çıkarsa tarihin en büyük ikramiyesi olacak. Halk, büyük ikramiyenin kendisine çıkması için biletlerini uğurlu saydıkları ya da en çok ikramiyenin çıktığı bileti satan bayilerden almaya özen gösteriyor.

Haberin Devamı

İzdihama karşı önlem

Türkiye’de en çok ikramiye çıkan biletleri satan İstanbul Eminönü’deki Nimet Abla’nın önünde yüzlerce metrelik insan kuyruğu oluşmaya başladı. Bayinin uğuruna inanan vatandaşlar sabah erken saatlerden itibaren bilet kuyruğuna girmeye başlıyor. Nimet Abla, yılbaşı biletlerinin satışı boyunca olası izdihamları önlemek için bu aya özel bir güvenlik şirketi ile anlaştı. Ayrıca yoğunluğu karşılayabilmek için bir ay boyunca bilet satışı dışında hiçbir şans oyunu oynatılmıyor. Bayi görevlileri şu ana kadar Türkiye genelinde biletlerin yüzde 55’inin satıldığını söyledi.

Komşulara da alıyorlar

Kuyrukta bekledikten sonra biletini alan Mehmet Öztürk, “Uzun bir kuyruk var ama hızlı ilerliyor. Büyük ikramiye biletime çıkarsa parayı eğitim ve yardım için kullanacağım” dedi.

Haberin Devamı

Kendisi ve komşuları için bilet sırasında bekleyen Hanife Ölçer, 15 bilet aldığını bunların 4’nün kendisinin geriye kalanın ise komşularının olduğunu belirterek, “Biletlerin karışmaması için fotoğraflarını çekip komşularıma göndereceğim” dedi.