Gündem Nizami için Konya'da gıyabi cenaze namazı kıldılar

Nizami için Konya'da gıyabi cenaze namazı kıldılar

11.05.2016 - 16:06 | Son Güncellenme:

Bangladeş'te Cemaat-i İslami Partisi liderinin idam edilmesi Konya'da protesto edildi. 'Şehadetin kutlu olsun' yazılı pankartlar taşıyan grup cenaze namazı kılıp dua etti.

Nizami için Konyada gıyabi cenaze namazı kıldılar

Bangladeş'te hükümet tarafından kurulan savaş suçları mahkemesinde yargılanan muhalefetteki Cemaat-i İslami Partisinin lideri Motiur Rahman Nizami'nin idam edilmesi Konya'da yankı buldu.

Şerafettin Camisi'nin önünde toplanan Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya Şubesi üyeleri, Bangladeşli üniversite öğrencileri ve vatandaşlar, "Şehadetin kutlu olsun" yazılı pankartlar taşıyarak Nizami'nin idam edilmesini protesto etti. Gruptakiler, daha sonra Nizami için gıyabi cenaze namazı kıldı ve dua etti.

Haberin Devamı

AGD Konya Şubesi Başkanı Mehmet Parlak, Nizami'nin yargılandığı 16 suçtan dolayı idam edildiğini söyledi. Parlak, "Yüce Allah cihadını ve şehadetini kabul eylesin. Irkçı emperyalizmin kadrolarının İslam coğrafyasını parçalayarak ve Müslümanların direnişini kırarak küresel sömürü sistemini devam ettirebileceklerini düşünmeleri, tam bir hayaldir" dedi.

Parlak, Nizami'nin idam edilmeden önce yazdığı mektubu da okudu.

Yazarlar