Gündem Nizip Kampı için suç duyurusu

Nizip Kampı için suç duyurusu

27.05.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kampta çocukları istismara uğrayan 30 aileden sadece sekizi suç duyurusunda bulunmuş. İki mağdur çocuk ortada yok... Kamptaki 14 kameranın ise arızalı olduğu açıklandı

Nizip Kampı için suç duyurusu

Gaziantep Barosu Başkanı Bektaş Şarklı, Nizip’teki mülteci kampında 30 erkek çocuğa istismarda bulunulduğu iddiasıyla açılan davaya müdahil olmak için başvuru yaptı.

Haberin Devamı

Şarklı, Nizip Savcılığı’na da başvurarak başta AFAD yetkilileri olmak üzere siyasi sorumlular ve kamu görevlileri hakkında ayrı bir soruşturma açılmasını istedi. Başvuru dilekçesinde, mağdur çocuklardan ikisinin kayıp olduğu, kamptaki 14 kamera için “arızalı” tutanağı düzenlendiği, olayların diğer kameraların görüş alanında olmadığının tutanağa yazıldığı ifade edildi.
Gaziantep Barosu adına yapılan başvuruda 30 çocuğa cinsel istismarda bulunulduğu iddiasına karşılık şikayetçi aile sayısının sadece sekiz olduğuna dikkat çekildi.

Başvuruda, mağdur çocuklardan ikisi ile iki tanık çocuğun aileleriyle kamptan ayrıldıkları ve bugüne kadar nerede olduklarının bilinmediği de kaydedildi. Bu konuda herhangi bir araştırma faaliyetinin yürütülmediğinin anlatıldığı dilekçede, iki mağdur çocuk için neden tedbir kararı verilmediği soruldu.

Haberin Devamı

Nizip Kampı için suç duyurusu

Kameralar arızalı

Dilekçede, Nizip’te tek kişi hakkında yapılan yargılama dosyasında yer alan tutanağa göre kamptaki 14 kameranın 3 ay boyunca arızalı olduğunun anlaşıldığı, aynı tutanakta kalan kameraların görüş açısında olmaması nedeniyle olayın kayda alınamadığının belirtildiği anımsatıldı. Dilekçede, kameraların 3 ay boyunca neden tamirinin yapılmadığının da araştırılması gerektiği belirtilerek, tamiri yapmayan kamp görevlilerinin yargılanması istendi.

Dilekçede, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın bütün idari tedbirlerin alındığını açıklamasına karşılık, yargılanan tek kamp görevlisinin işe nasıl alındığı, aynı firmada çalışan diğer personelin durumu, gerekli psikolojik incelemelerin yapılıp yapılmadığı gibi konularda araştırma yapılmadığı, Aile Bakanlığı’nın müdahillik dilekçesinin ise dosyada bulunamadığı kaydedildi.

Bu nedenle yargılanan sanığın yanısıra, kamp görevlileri ile eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı’nın da yargılanması talep edildi.